Decizie radicală în Senat privind votul în cazul lui Șova

Senatorii au luat o decizie radicală privind votul în cazul lui Dan Șova.

Senatorii amână votul pe arestarea lui Dan Şova, din cauza Zilei Naţionale. Plenul ar fi trebui să se pronunţe miercuri, pe 2 decembrie, dar aleşii vor să facă o şedinţă solemnă de 1 Decembrie, aşa că lasă cererea DNA pentru joi, 3 decembrie.

La şedinţa solemnă au fost invitaţi toţii foştii preşedinţi şi corpul diplomatic, dar nu şi Klaus Iohannis. Şedinţa în care senatorii dau votul în cazul Şova va avea loc joi, de la ora 10:0.

DNA a cerut din nou arestarea social democratului, într-un alt dosar, pentru trafic de influență. Șova este acuzat că ar fi primit o sută de mii de euro, pentru ca o firmă de avocatură să obțina un contract cu CET Govora. Votul pentru ridicarea imunității va avea loc la începutul lunii decembrie.

Șeful DNA, Laura Codruța Kovesi, a sesizat procurorul general pentru a cere președintelui Senatului încuviințarea reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova.

Potrivit ordonanțelor întocmite de procurori, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Șova a pretins sume de bani și a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunțătoare, în schimbul traficării influenței sale reale pe care o avea pe lângă directorul general al centralei de energie termică CET Govora SA, Mihai Bălan, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistență juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

Concret, Dan Șova i-a spus persoanei denunțătoare că îi poate asigura încheierea unui contract de asistență juridică cu CET Govora SA de tip abonament lunar, uzitat la acea vreme, iar valoarea contractului va fi în cuantum de 10.000 euro/lună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel