Decizie de ultimă oră privind dosarul "Grădiniţa groazei"

Vicepreşedintele Judecătoriei Constanţa, magistratul Alina Jurubiţă, a susţinut marţi, într-o conferinţă de presă, dreptul judecătorului de caz de a administra toate probele şi a audia martorii necesari în dosarul 'Micul Regat'Conducerea Judecătoriei Constanța a decis că judecătorul care se ocupă de acst dosar rămâne în continuare să judece cazul. 

'Nu există o regină a probelor. Judecătorul trebuie să aibă în vedere toate probele din dosar. Judecătorul Arhip rămâne judecător în acest dosar. Nu va fi cercetat de Curtea de Apel Constanţa, ci de CSM. Părinţii pot fi amendaţi dacă cei mici nu sunt aduşi la instanţă. Răspunderea pentru orice prejudiciu aparţine judecătorului de dosar', a spus magistratul Alina Jurubiţă, citează Agerpres.

De asemenea, vicepreşedintele Judecătoriei Constanţa a mai spus că în dosarul 'Micul Regat', aflat pe rolul instanţei, au fost soluţionate cinci cereri de recuzare, toate fiind respinse ca neîntemeiate, şi a precizat totodată că minorii sunt părţi civile în dosar.

'Judecătorul este independent în activitatea sa şi s-a dispus ascultarea minorilor cu mandat de aducere, însă părinţii au refuzat să facă acest lucru, iar judecătorul apreciază că se impune audierea copiilor. Din acest motiv, au fost emise noile mandate de aducere întrucât judecătorul doreşte ca părţile civile să fie în sala de judecată. Există foarte multe riscuri pentru copii dar şi judecătorul are obligaţia să afle adevărul. Copiii s-au constituit părţi civile cu 100.000 de euro fiecare. Judecătorul a dispus ca în sala de judecată să fie prezent şi un psiholog', a precizat Alina Jurubiţă.

Reprezentanții Jandarmeriei: Nu se vor folosi cagule

La rândul lor, reprezentanţii Jandarmeriei au menţionat că în timpul executării mandatelor de aducere a copiilor se va acţiona cu maximă atenţie şi protecţie.

'Am avut deja discuţii cu cei de la Protecţia Copilului. Vom folosi personal feminin. Este exclusă folosirea cagulelor sau transportul persoanelor cu autospecialele noastre', au precizat reprezentanţii Jandarmeriei.

În dosarul centrului educaţional şi de dezvoltare timpurie din Constanţa 'Micul Regat' mai multe cadre didactice de la această instituţie sunt acuzate de purtare abuzivă, ele fiind judecate după ce au fost reclamate că au maltrat copiii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel