Decizia medicilor în cazul ministrului Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a suferit în urma accidentului rutier în care a fost implicat o contuzie de piramidă nazală septală superioară, care nu pune niciun fel de problemă, şi s-a decis că acesta poate părăsi spitalul, a declarat joi directorul medical de la Elias, Dana Safta.

Referitor la oficialul kuweitian, Ali Saleh Al Omair, Safta a spus că acesta ar fi trebuit operat întrucât prezenta fractură de piramidă nazală cu deplasare, însă acesta a decis să plece la Frankfurt unde avea asistenţa medicală asigurată.

'Am fost anunţaţi din timp că vor fi aduşi aici cei doi miniştri. Au ajuns cu o stare de conştienţă prezentă, cooperanţi şi cu următorul bilanţ lezionar: ministrul kuweitian - fractură de piramidă nazală cu deplasare, un hematom pe gamba stângă fără semne radiologice de fractură, un hematom mic orbital pe partea stângă, deoarece, fiind purtător de ochelari, în momentul impactului ochelarul s-a sparg şi a presat pe orbita stângă. S-a efectuat un examen clinic complex şi imagistic pentru că orice accident rutier presupune evaluarea tuturor părţilor corpului. S-a practicat toaletă fose nazale bilateral, s-a suturat plaga la ministrul kuweitian.

În urma tuturor evaluărilor, s-a decis plecarea acasă a domnului ministru Achim Irimescu, va reveni ulterior pentru un mic control ORL.

Domnul ministru din Kuweit, care necesita redresarea piramidei nazale, nu numai sutura plăgii, a refuzat sprijinul nostru dorind să plece la Frankfurt unde au asistenţa medicală asigurată. Pe înţelesul oamenilor trebuia redresat. Este o procedură chirurgicală. Pentru mine şi colegii mei este ceva obişnuit în cazul traumatismului cranio-facial. Nu a fost traumatism cerebral. S-a făcut toată evaluarea clinică şi paraclinică şi imagistică, bineînţeles că şi analizele de sânge', a explicat Safta.

În ceea ce priveşte diagnosticul în cazul ministrului Irimescu, directorul medical a spus că acesta a suferit o contuzie piramidă nazală şi mică fractură septală superioară care nu pune niciun fel de probleme. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel