Decizia luată de Bogdan Olteanu, transmisă prin avocat

Avocatul lui Bogdan Olteanu a făcut un anunț cu privire la o decizie luată de către clientul său. 

Bogdan Olteanu își va da luni demisia din funcția de viceguvernator al BNR pentru ca ancheta care-l vizează să nu afecteze instituția. 

Avocatul Constantin Durgheu a precizat că "Luni, domnul Bogdan Olteanu îşi va da demisia din postul de viceguvernator al BNR, deoarece nu doreşte ca această instituţie respectabilă, condusă de persoane respectabile, să fie târâtă în mod nejustificat într-un scandal mediatic, pe care nu numai că nu şi l-a dorit, dar nici nu îl merită". 

Bogdan Olteanu este acuzat de DNA că ar fi luat un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu pentru a-l pune pe Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării. Acuzațiile procurorilor DNA sunt de trafic de influență. 

"În perioada iulie - noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat și primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro și sprijin electoral, constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării. Banii au fost remiși de către omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic. Ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de inculpatul Olteanu Bogdan, persoana respectivă a fost numită la data de 18 septembrie 2008 în funcția de guvernator al Deltei Dunării", precizează DNA. 

ÎCCJ va lua astăzi decizia cu privire la arestarea lui Bogdan Olteanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel