Dean Thompson, detalii despre centrul de comandă NATO din România

Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA la București, Dean Thompson, a oferit duminică noi detalii despre centrul de comandă NATO din România.

Vezi și: NATO va instala o bază militară în România

Invitat în emisiunea „După 20 de ani”, de la PRO Tv, Dean Thompson a fost solicitat să ofere detalii despre situația centrului de comandă din România și a fost întrebat despre rolul acestuia.

„In primul rand, chestiunea aceasta se va lamuri pe parcurs. Aceasta e o misiune NATO, e rolul NATO, asa ca trebuie sa discutati cu expertii lor. Dar, in general, va fi organul de coordonare in orice situatie in care e necesara intrarea in actiune a fortei de reactie foarte rapida. Poate fi pentru exercitii, poate fi in cazuri de urgenta ... .

Iar unul dintre lucrurile pe care le-am facut in ultimul an, in regiune, a fost sa marim ritmul instructiei si coordonarii cu aliatii nostri. Iar anul acesta, Romania va vedea mai mult sprijin atat in ceea ce priveste numarul de soldati pe uscat, cat si numarul de nave militare, de avioane militare, din partea SUA si a altor aliati NATO, pe masura ce colaboram si ne asiguram ca mesajul nostru e clar, ca NATO tine la unitatea aliantei si ramane puternic in fata oricarei amenintari”, a declarat Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA la București.

Chestionat dacă anul acesta se vor face exerciții militare comune, România-SUA, România-NATO, oficialul american a arătat: „Exista un program anual, iar anul acesta e foarte incarcat. Vor avea loc manevre cu trupe din diferite tari, vizite de nave, exercitii logistice. European Readiness Initiative e o actiune initiata de presedintele Obama anul trecut, care a fost aprobata de Congres chiar inainte de Craciun, cred. Acest program spune ca vom fi mai prezenti, ca fortele noastre vor fi mai vizibile, ca sa constituie o asigurare”.

Citește și: Dean Thompson: Ce se va întâmpla dacă Rusia continuă să avanseze, ca în Crimeea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel