Dean Thompson, despre România-Washington vs. România-China

Dean Thompson, Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la București, a declarat, într-un interviu acordat pentru "Gândul", că "nu este deloc îngrijorat de o posibilă rupere a legăturilor dintre România şi SUA", precizând că știe că premierul Victor Ponta se află într-o vizită oficială în China, țară cu care statul său are "o relație foarte robustă".

Întrebat dacă vede un risc ca liderii politici români să rupă „axa" Bucureşti-Washington şi să se reorienteze către China, "foarte populară acum pentru politicienii noştri", oficialul Ambasadei SUA, Dean Thompson, a răspuns: "...sigur, absolut. Noi avem o relaţie foarte robustă cu China. Ştiu că primul-ministru şi membri ai echipei sale sunt acum acolo. Nu sunt deloc îngrijorat de o posibilă rupere a – nu ştiu dacă i-aş spune „axă" – legăturilor dintre România şi SUA ori dintre România, UE şi NATO. Aici şi-a pus România încrederea şi în funcţie de ea şi-a făcut planurile pentru viitor. Este o zonă în care continuăm să colaborăm, pentru a ne asigura că alianţa noastră devine şi mai puternică, iar aceste legături devin mai concrete", a precizat diplomatul american. 

Mai mult, Dean Thompson a punctat, întrebat dacă nu crede că există loc pentru o schimbare de direcţie aici: "Nu văd niciun semnal că s-ar putea întâmpla aşa ceva. Pe măsură ce mergem mai departe, împreună cu România... am văzut că liderii politici, indiferent de partid, şi-au exprimat solidaritatea cu SUA şi cu Europa şi există un angajament din partea lor".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel