De Ziua Europei, stațiile de metrou din București își schimbă numele

Pe 9 mai, Bucureştiului se alătură marilor oraşe de pe continent şi sărbătoreşte Ziua Europei. Staţiile de metrou din Capitală vor purta numele statelor membre.

În Bucureşti, Ziua Europei va fi marcată printr-un eveniment special, organizat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România, în parteneriat cu Metrorex, ambasadele şi institutele culturale din 16 ţări membre ale Uniunii Europene.

Astfel, un metrou cu simbolurile europene va circula pe magistralele de metrou din Bucureşti în zilele de 8 şi 9 mai, iar pe 8 mai, în intervalul orar 10.00 – 19.00, 15 staţii de metrou vor purta numele statelor membre ale Uniunii Europene.

Evenimentele vor avea loc în următoarele staţii de metrou: Eroilor, Izvor, Piaţa Universităţii, Piaţa Unirii 1 şi 2, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei 1 şi 2, Grozăveşti, Ştefan cel Mare, Crângaşi, Gara de Nord, Timpuri Noi, Aviatorilor şi Pipera. Călătorii vor fi întâmpinaţi cu momente artistice, proiecţii de videoclipuri, vor putea viziona expoziţii şi vor primi materiale informative privind cultura şi tradiţiile popoarelor europene.

„Acum, de Ziua Europei, este momentul potrivit să amintim că pentru prima dată în istoria societăţii, Metrorex a fost inclusă în rândul beneficiarilor Programului Operaţional Sectorial – „Transport" şi a obţinut finanţare din fonduri europene nerambursabile pentru proiectele de investiţii.

Avem aprobate până acum peste patru sute de milioane de euro, iar obiectivul pe care ni l-am propus este ca până la finele anului 2015 să obţinem suplimentar încă cinci sute de milioane de euro. Dezvoltarea infrastructurii de metrou este o politică esenţială pentru evitarea supraaglomerării traficului, a accidentelor, zgomotului, poluării şi a consumului de energie, iar implicarea intensă a autorităţilor pentru optimizarea acestui tip de transport public şi a promovării acestuia se concretizează prin sprijinul acordat constant în realizarea noilor linii de metrou", a declarat directorul Metrorex, Cătălin Homor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel