De ce vor musulmanii o moschee în București: "Bucureștenii ar trebui să aibă o temere acum"

Muftiul Cultului Musulman, Iusuf Murat, a declarat că nu în București va fi cea mai mare moschee musulmană dintr-o capitală europeană și că bucureștenii ar trebui să se teamă mai mult acum decât după ce va fi construită moscheea.

"Nu știm ce se predică în acele moschei"

Iusuf Murat a declarat, pentru hotnews.ro, că proiectul de construcție a moscheii din București este "benefic pentru siguranța cetățeanului care locuiește în municipiul București. În București, sunt peste 17 moschei din care 90% dintre ele nu sunt autorizate de către noi și nu știm ce se predică în acele moschei. Deci, cetățenii Bucureștiului ar trebui să aibă o temere acum, nu peste 3 ani când se va finaliza acel lăcaș de cult. Intenția noastră este de a-i uni pe toți musulmanii și de a oficia aceste activități religioase la vedere". 

Cea mai mare moschee dintr-o capitală europeană, nu în București

Muftiul a precizat că cea mai mare moschee dintr-o capitală europeană se va întinde pe o suprafață de 78.000 de metri pătrați: "Bineînțeles, în toate capitalele din Uniunea Europeană sunt moschei și, la ora actuală, cea mai mare moschee se va construi într-o altă capitală europeană pe o suprafață de 78 de mii de metri patrați. (...) Nu vă pot spune despre ce capitală este vorba. O să vedeți dumneavoastră când o să se afirme acea țară cu acel teren pe care l-a pus la dispoziția comunității musulmane. Și vreau să vă spun că numarul musulmanilor din acea țară este mult mai mic față de musulmanii care trăiesc în România, deci nici în procent de 10% nu sunt față de noi și nu sunt nici băștinași ca noi. Li s-a dat 78 de mii de metri pătrați".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel