De Ce tace Băsescu după vizita lui Joe Biden

După ce în campania electorală pentru europarlamentare a avut un comportament de jucător, apărând inclusiv la baricadatv, dintr-o dată președintele Traian Băsescu a dispărut complet din dezbaterea publică și de pe micile ecrane. DC News arată ce ar putea elucida misterul tăcerii lui Traian Băsescu.

Președintele Traian Băsescu a fost, alături de premierul Victor Ponta, protagonist al campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare 2014. Cei doi au acaparat dezbaterea electorală, atacându-se reciproc și distrăgând atenția de la adevăratele teme care ar fi trebuit dezbătute înaintea scrutinului pentru Parlamentul European.

Încă din preajma vizitei lui Joe Biden, șeful statului a anunțat o gripă care i-a rărit din aparițiile publice, iar plecarea vicepreședintelui american din România (21 mai) a reprezentat și dispariția de pe micile ecrane a lui Traian Băsescu, politicianul care până la acel moment apărea de câte două-trei ori pe zi la televizor.

Undeva s-a produs o "fractură", pentru că nu e logic să te implici atât de activ și la limita legii în campania electorală, pentru ca apoi să dispari brusc și să taci aproape două săptămâni. 

Citește și: Teoria lui Palada: pe ce filieră lucrează legătura Băsescu-Iohannis


Fiecare dintre actorii campaniei și alegerilor au ieșit după 25 mai și au făcut declarații sau au anunțat anumite măsuri. "Jucătorul" Traian Băsescu tace. 

Mai multe ipoteze ar putea explica tăcerea președintelui din ultimele zile: 

- nu poate justifica eșecul PMP din alegerile europarlamentare;

- negociază în secret cu alți actori politici;

- este afectat de scandalul de șantaj în care este implicat fratele său, Mircea Băsescu;

- Traian Băsescu este chemat de americani la Varșovia, unde se va întâlni cu președintele SUA, Barack Obama, și nu își poate permite să provoace vreun scandal în preajma unui eveniment de asemenea importanță.

Vezi și: Băsescu, chemat de Obama la o întâlnire fulger

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel