De ce nu s-a făcut parastas pentru Iovan la biserică, ci la locul accidentului

agerpres_7523712
agerpres_7523712

Sâmbătă, 22 februarie, Romanița Iovan a organizat un parastas pentru Adrian Iovan, fostul său soț. 

Slujba de pomenire a fost oficiată de trei preoţi, pe Vârful Petreasa, la crucea de lemn amplasată în locul unde în 20 ianuarie s-a prăbuşit avionul la bordul căruia se afla mai mulți medici, iar pilotul Adrian Iovan şi tânăra Aurelia Ion au murit. Jurnalistul Florin Condurățeanu a explicat pentru DC News de ce creatoarea de modă a ales să organizeze parastasul chiar în acel loc.

"Acolo în munții Apuseni plutește duh de erou. Acolo este un loc plin de semnificație. Am văzut și eu ce s-a întâmplat la parastas. Erau niște imagini extraordinar de impresionante. Au venit sute de moți, oamenii aceia care au salvat medicii din tragicul eveniment. Ei sunt importanți. Moții, cu GPS-ul lor din suflet, au reușit să îi salveze pe doctori. Cred că din aceste motive s-a făcut slujba de pomenire la locul accidentului", ne-a spus ziaristul.

Florin Condurățeanu a zis că nu este păcat faptul că parastasul nu s-a făcut la biserică așa cum cere tradiția creștină: "Nici vorbă de păcat! Acolo preoții au sfințit locul. Este un tărâm sfânt".

De asemenea, trebuie amintit că se va mai face un parastas. Evenimentul va fi orgnizat de Argentin Todea. "Se va mai face un parastas pentru că medicii și copilotul lui Iovan nu au putut să vină sâmbătă în Apuseni", a conchis Florin Condurățeanu.

Aproximativ 300 de persoane au participat la slujbă, fiind vorba despre rude, apropiaţi ai victimelor şi localnici, printre care şi sătenii care au ajutat echipele de căutare şi au participat la salvarea răniţilor din epava avionului. Participanţii au urcat cu maşini de teren şi pe jos până în zona în care a fost oficiată slujba, accesul fiind extrem de dificil, transmite MEDIAFAX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel