Benoit Voilier, al cărui restaurant l'Hotel de Ville a fost recompensat cu trei stele Michelin, s-a sinucis duminica trecută, fără să lase un bilet de adio.
Anchetatorii au scos la iveală faptul că bucătarul renumit avea o situaţie financiară „foarte precară", în ciuda succesului aparent al restaurantului său dni Crissier (Lausanne, Elveţia).
Potrivit unor informaţii, Benoit s-a implicat într-o afacere în care comenzile pentru vinuri foarte scumpe (14.000-27.000 lire sterline), făcute de restaurante de calibru, nu au fost onorate niciodată.
Publicaţia financiară elveţiană Bilan scrie că bucătarul a fost victima acestei înşelătorii uriaşe, pusă la cale de Private Finance Partners, o companie de vinuri din Sion.
În 2015, compania a vândut în avans sticle de vinuri foarte scumpe unor restaurante, pe care nu le-au livrat niciodată.
Aceleaşi sticle, cu preţuri de 14.000-27.500 lire sterline, erau vândute de două-patru ori unor cumpărători naivi.
Potrivit Bilan, restaurantul lui Violier a înregistrat pierderi de circa 1,37 milioane lire sterline în urma fraudei.
Private Finance Partner şi-a cerut falimentul în data de 30 noiembrie 2015. Revista a precizat că unul dintre brokerii firmei a ajuns în custodia poliţiei. „Ultimele luni din viaţa bucătarului au fost extrem de tulburate", precizează jurnaliştii elveţieni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News