De ce s-a sinucis cel mai bun bucătar din lume. Dezvăluiri cutremurătoare

„Cel mai bun bucătar din lume", Benoit Violier, în vârstă de 44 de ani, s-a sinusic săptămâna trecută, în casa sa din Belgia. 

Benoit Voilier, al cărui restaurant l'Hotel de Ville a fost recompensat cu trei stele Michelin, s-a sinucis duminica trecută, fără să lase un bilet de adio.

Anchetatorii au scos la iveală faptul că bucătarul renumit avea o situaţie financiară „foarte precară", în ciuda succesului aparent al restaurantului său dni Crissier (Lausanne, Elveţia).

Potrivit unor informaţii, Benoit s-a implicat într-o afacere în care comenzile pentru vinuri foarte scumpe (14.000-27.000 lire sterline), făcute de restaurante de calibru, nu au fost onorate niciodată.

Publicaţia financiară elveţiană Bilan scrie că bucătarul a fost victima acestei înşelătorii uriaşe, pusă la cale de Private Finance Partners, o companie de vinuri din Sion.

În 2015, compania a vândut în avans sticle de vinuri foarte scumpe unor restaurante, pe care nu le-au livrat niciodată.

Aceleaşi sticle, cu preţuri de 14.000-27.500 lire sterline, erau vândute de două-patru ori unor cumpărători naivi.

Potrivit Bilan, restaurantul lui Violier a înregistrat pierderi de circa 1,37 milioane lire sterline în urma fraudei.

Private Finance Partner şi-a cerut falimentul în data de 30 noiembrie 2015. Revista a precizat că unul dintre brokerii firmei a ajuns în custodia poliţiei. „Ultimele luni din viaţa bucătarului au fost extrem de tulburate", precizează jurnaliştii elveţieni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel