De ce Rusia ar putea trimite vase de război în Caraibe

Federația Rusă ar putea trimite vase de război în Caraibe, ca răspuns la acțiunile SUA din ultima perioadă.

Dacă SUA continuă să-şi întărească prezenţa în Marea Neagră, Rusia ar putea trimite vase de război în Caraibe, a declarat  Mihail Nenacev, preşedintele Mişcării ruse de susţinere a flotei, potrivit RIA Novosti.

În opinia căpitanului rus, prezenţa fregatei americane USS Taylor în Marea Neagră reflectă tendinţa SUA de "a inflama tensiunile" în regiune şi constituie 'o manifestare de impertinenţă' faţă de Rusia, relatează Agerpres.

"Consider comportamentul SUA în Mediterana şi în Marea Neagră o tentativă de a inflama tensiunile în raport cu Rusia şi de a face presiuni asupra aliaţilor europeni ai Washingtonului", a afirmat Nenacev, conform agenţiei de presă ruse.

Forţele navale ale SUA şi-ar putea întări în curând prezenţa în Marea Neagră, a adăugat Mihail Nenacev, avertizând că, în acest context, Rusia ar putea studia posibilitatea de a desfăşura vase de război în Caraibe şi în alte regiuni apropiate de apele teritoriale americane.

Forţele navale americane au anunţat miercuri că fregata lansatoare de rachete USS Taylor a revenit în Marea Neagră pentru 'a menţine pacea şi stabilitatea în regiune'.

Citește și: Băsescu: Românii plecați la muncă afară trebuie aduși sub arme dacă e nevoie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel