De ce nu a fost dat încă un răspuns despre doctoratul lui Kovesi

Universitatea de Vest din Timișoara trebuia să dea un răspuns despre lucrarea de doctorat a Laurei Codruța Kovesi în ziua în care președintele Klaus Iohannis a mers în instituție. 

Nu a transmis nici până acum dacă lucrarea este plagiată sau nu. Decizia a fost amânată pentru că ar fi fost cerute lămuriri suplimentare. 

Școala Doctorală de la Facultatea de Drept a răspuns că nu se poate pronunța asupra lucrării din cauză că există un dosar penal în care se investighează plângerea lui Sebastian Ghiță legat de falsificarea raportului tehnic atunci când s-a cercetat prima dată plagiatul și trebuie să se aștepte lămurirea situației în respectiva anchetă.

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea, susține că plângerea pe care instituția a primit-o de la Asociația GRAUR – Grupul pentru Reformă și Alternativă Universitară este șansa de a se lămuri lucrurile.

"Aceeași plângere a fost trimisă și la Ministerul Învățământului. Conform legislației, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) are 45 de zile pentru a solicita un punct de vedere instituției care a organizat și în 30 de zile să primească un răspuns. Având această plângere, conducerea Școlii doctorale a Universității de Vest va face o anchetă a ei și va răspunde la cele sesizate, legate de conținutul lucrării. Până acum, școala doctorală de la Drept s-a pronunțat pe procedură. Acum, existând plângerea celor de la GRAUR se va face o analiză pe baza plângerii. Trebuie să respectăm procedura. Nu poate să dureze la infinit. Nu o să ne învârtim în cerc", a declarat Pirtea, potrivit pressalert.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel