EXCLUSIV  De ce l-a susținut PNL pe Cioloș. Adevărul despre sondajul în care USR avea 19%

Susținerea premierului Dacian Cioloș de două partide, USR și PNL, nu a fost una întâmplătoare. 

Pe de-o parte susținerea de către PNL a lui Dacian Cioloș explică înfrângerea zdrobitoare, pe de altă parte această susținere a atenuat căderea. Cum e posibil? 

Iată explicația sociologului Alfred Bulai: 

”E un cumul de factori care au dus la înfrângerea zdrobitoare a PNL și, pornind de la lipsa liderilor, mesajului, unei strategii clare, dar și din cauză că au pus două partide același premier. Pe de altă parte, strategia de a-l pune candidat pe Cioloș, după ce USR l-a lansat, a fost salvatoare pentru PNL. În lipsa ei, dacă Cioloș mergea doar cu USR, PNL ar fi picat pe locul trei. Prin manevra de a-l propune pe Cioloș, după ce l-a propus întâi USR, PNL a reușit să strice imaginea partidului lui Nicușor Dan.” susține Alfred Bulai. 

Sociologul subliniază că desemnarea lui Dacian Cioloș ca premier al PNL îl rupe pe acesta de scena tehnocraților anti-sistem și-l atrage în lumea politică a partidelor mult contestate de ”stradă”. 

Dacă USR ar fi rămas cu Dacian Cioloș premier și PNL ar fi propus un alt premier mai slab, ”varianta cu 18% PNL -19% USR ar fi fost fezabilă” susține Alfred Bulai. 

Astfel, acapararea lui Cioloș de către mediul politic a atenuat căderea liberă a PNL. Dacă nu l-ar fi susținut pe Cioloș premier, este posibil ca PNL să fi picat pe locul al treilea, după USR. Astfel, PNL ”a făcut rău” imaginii USR. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel