EXCLUSIV  De ce îl laudă Alistar pe Iohannis: Cum a marcat inteligent președintele

Victor Alistar, directorul executiv al Transparency International Romania, îl laudă pe președintele Klaus Iohannis pentru declarația făcută marți înainte de Consiliul European. Contactat de dcnews.ro pentru a explica exact unde a marcat excelent președintele, Victor Alistar a dat o explicație în acest sens. 

"Excelenta declaratia presedintelui Iohanis la intrare, rationala, corecta, si cu multe nuante de discutie ca sa nu stam pe din afara. Este clar ca isi propune sa joace acest joc la masa celor mari cu pozitie de probritanica dar nu pentru guverne ci pentru schimb de interese legitime. Rar dau asa puternica sustinere dar nu este pentru persoane ci pentru faptele acelor persoane. Sper ca (pentru binele nostru si al rudelor noastre din UK) ii va iesi pasenta, cu singura conditie sa fie sprijinit de "tehnocratii din sistemul din ograda". Bravo a fost ce tb sa fie un presedinte al unei tari care are ce oferii si are ce cere!!!", a scris Victor Alistar, director executiv Transparency International Romania. 

VEZI ȘI: Iohannis, declarație de ultimă oră pentru românii din Marea Britanie

"Eu sunt critic când e cazul și spun că e bine când e cazul, am un nivel de obiectivitate crescut", a precizat Victor Alistar, pentru DCNEWS. 

"Poziționarea lui Klaus Iohannis deschide niște oportunități în relațiile de colaborare bilaterală și protejează și pe românii din Marea Britanie. Cu siguranță va fi preluat de media. Sunt două tipuri de consecințe: raporturile comerciale și felul în care se vor așeza după și xenofobia. Tabloidele britanice, sigur, preiau și ele declarațiile diferitelor personalități din Europa. Nu e România cum sunt Germania și Franța, dar este o țară al cărui mesaj se aude. Mi s-a părut foarte inteligent construită declarația pe mai multe arii, fără să se pună în opoziție cu curentul majoritar reprezentat de Germania și Franța", a mai precizat Victor Alistar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel