PSD îi e dator lui Crin Antonescu. Perspectivă surpriză asupra schimbării din noiembrie 2014

După alegerile din noiembrie 2014 se fac auzite critici la adresa lui Crin Antonescu, atât din PSD cât și din afara lumii politice. Bogdan Chirieac propune o perspectivă surprinzătoare, în editorialul scris pentru DCNews. Chirieac arată că PSD are trei motive să-i fie recunoscător lui Crin Antonescu.

Iată editorialul scris de Bogdan Chirieac pentru DCNews:

De ce îl critică PSD pe Crin Antonescu?

După alegerile prezidențiale de duminică, din PSD și nu numai se aud numeroase critici la adresa lui Crin Antonescu.

Mi se par nedrepte, fiindcă - în relativ scurta sa carieră politică la cel mai înalt nivel - Crin Antonescu a reușit lucruri extraordinare.

În primul rând, a format USL-ul, a învins regimul Băsescu și a impus un prim-ministru de la PSD, pe Victor Ponta. PSD-ul singur nu ar fi obținut, în 2012, 50% plus unu din voturi, iar Băsescu ar fi driblat din nou Constituția și ar fi numit un prim-ministru, eventual din PDL, indiferent de scorul pe care l-ar fi obținut acesta.

L-a descoperit și l-a adus la București pe Klaus Iohannis. Întâi a încercat să-l impună premier în 2009, când s-a lovit de Traian Băsescu, după care neamțul din Sibiu a ajuns președinte al României.

În al treilea rând, a desființat PDL-ul, partidul care poartă povara responsabilității aducerii la putere a lui Traian Băsescu. PDL-ul a fost topit de Crin Antonescu în PNL. Sigur că, în noua mixtură, PDL-ul este încă la suprafață, dar, în câțiva ani, lucrurile se vor cristaliza, iar România va avea pe dreapta un partid la fel de puternic precum PSD pe stânga.

Nu sunt realizări puține pentru un politician, în numai cinci ani de zile de politică la vârf. Dacă aveți dubii, comparați-l pe Antonescu cu ce au realizat alții, începând din 2005 încoace!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel