Chirieac: De ce a mers premierul Cioloș în SUA și nu președintele Iohannis

Premierul Dacian Cioloș a plecat în Statele Unite, unde se va întâlni cu vicepreședintele american, Joe Biden și cu înalți oficiali de la Washington. De ce nu a mers președintele la Casa Albă?

Bogdan Chirieac a analizat pentru DCNews vizita primului ministru în SUA.

”Au răzbătut puține informații despre vizita la Washington a premierului Dacian Cioloș, a spus Bogdan Chirieac. În principal, aceasta se datorează faptului că președintele Klaus Iohannis nu a acceptat să aibă și o agendă economică atunci când a participat la Summitul securității nucleare, de la Washington. Ca urmare, premierul Cioloș, în afara întâlnirii cu vicepreședintele Joe Biden, va avea mai multe întâlniri cu companii și fonduri de investiții americane. În ciuda faptului că Departamentul de Stat și Ambasada SUA la București caută oportunități de afaceri în România, rezultatele actuale sunt modeste, raportat la forța economică uriașă a Statelor Unite. Americanii acuză, în particular, ceea ce spune și presa din România: imobilismul total al administrației centrale și locale. Nu sunt, însă, așteptate mișcări spectaculoase, după vizita lui Dacian Cioloș la Washington. Probabil, lucrurile se vor debloca anul viitor, după legislativele din această toamnă.

Washingtonul consideră că Dacian Cioloș poate să rămână premier și după alegeri. Însă, ținând seama de cota scăzută de popularitate a guvernului, în mod normal nu sunt mari șanse ca dl Cioloș să rămână la Palatul Victoria. Ar putea fi vorba despre aceeași naivitate politică americană, cum a fost și în cazul sprijinului necondiționat pe care l-a primit președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea. Doar că, în acest moment, o vizită la vicepreședintel Joe Biden înseamnă enorm pentru premierul Cioloș și posibila sa carieră politică viitoare”, a spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel