David Cameron șantajează UE: ce planuri are pentru imigranți

Premirul britanic David Cameron i-a îndemnat printr-o pledoarie înflăcărată ceilalți lideri ai Uniunii Europene să susțină planurile sale privind limitarea liberei circulații în spațiul european.

Conservatorul a subliniat că imigrația va fi un subiect primordial în negocierile pe tema reformării relației Londra- Bruxelles. El a avertizat că "nu exclude nicio variantă" dacă solicitările sale nu vor fi acceptate. În ieșiri publice anterioare, premierul britanic a spus că va face campanie în favoarea unei ieșiri a Marii Britanii din UE dacă dialogul cu organismul european eșuează.

Potrivit planurilor sale, imigranții ar trebui să aștepte patru ani înainte de a primi anumite beneficii, transmite BBC.

Șeful UE: Ne decurcăm și fără Marea Britanie. Fără Franța, suntem morți

Într-un discurs mult așteptat susținut la o fabrică din West Midlans, Cameron s-a arătat încrezător că ar putea schimba principiul migrației în UE și, prin urmare, va pleda pentru rămânerea Marii Britanii în UE în campania pentru referendumul din 2017.

Dar a atras atenția că, în cazul în care apelul său ajunge la "urechi surde", nu va exclude "nicio variantă", cel mai puternic indiciu de până acum că însuși Cameron ar putea conduce campania Britix.

Principalele propuneri ale lui Cameron:

- migranții să nu mai poate cere beneficii pentru copii care locuiesc în afara Marii Britanii;

- repatrierea migranților după șase luni dacă nu și-au găsit de muncă;

- restricționarea dreptului migranților de a aduce în Marea Britanie membri ai familiei care nu locuiesc în Marea Britanie

- Cetățenii europeni care își caută de muncă să nu mai pretindă Universal Credit (plată unică pentru cei care caută o slujbă sau au venituri mici)

- Interdicții de a reveni în țară mai luni pentru cerșetorii și hoții expulzați din marea Britanie;

- cetățenii țărilor recent intrare în UE să nu poată veni în Marea Britanie până când economiile respectivelor state nu vor avea un grad mai mare de convergență cu cele ale actualilor membrii;

- bani în plus pentru comunitățile cu un nivel ridicat de migranți

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel