Daniel Zamfir, schimb de replici cu Eugen Rădulescu de la BNR: Este nepermis ce faceți!

Deputatul PNL Daniel Zamfir, inițiatorul Legii dării în plată, a fost invitat la TVR 2 unde a avut un schimb de replici cu Eugen Rădulescu de la BNR.

Redăm o parte din dialogul lui Daniel Zamfir cu Eugen Rădulescu:

Daniel Zamfir: Eu vreau să îi liniștesc pe oameni și să le spun că Legea dării în plată nu le pune în pericol depozitele, nu omoară nici creditatea, nu omoară nici Programul prima casă. Această campanie de intoxicare a băncilor nu a fost decât un fâs.

Eugen Rădulescu: Legea dării în plată este necesară, dar nu în forma aceasta.

Daniel Zamfir: Legea dării în plată este o lege dreaptă. Este o lege care introduce echilibrul contractual în raportul clienți-bancă.

Eugen Rădulescu: Această lege nu îi ajută, de fapt, pe oamenii care sunt în nevoie. Legea dării în plată nu are nicio facilitate pentru cei care sunt în situația de a nu-și plăti creditele. Singurul lucru pe care îl face debitorul, în situația acestei legi, este să dea cheile de acasă și să piardă tot ce a cheltuit înainte. Omul rămâne în mijlocul străzii fără a recupera absolut nimic. Legea dării în plată îi ajută pe bogați.

Daniel Zamfir: Nu este o lege pentru bogați. (...) Îl auzeam pe dl Cinteză spunând că o persoană fizică a primit 5 milioane de euro credit pentru a construi un mall, iar de 7 ani nu a plătit nimic. Cum și cine i-a credit acelei persoane?

(...)

Eugen Rădulescu: Legea îi apără pe bogați.

Daniel Zamfir: NU! Legea dării în plată îi ajută pe oameni să aibă o pârghie de negociere cu banca. S-au sinucis o mulțime de oameni din cauza băncilor. (...) Când vindeți executorilor credite cu discount de 95%, în loc să faceți discount de 20-30% clientului, banii respectivi de unde îi luați? Tot de la deponenți? (...)  Dumneavoastră v-ați permis să-i amenințați pe parlamentari cu DNA-ul. În România, Parlamentul face legi, nu BNR. Este nepermis ce faceți! 

Eugen Rădulescu: BNR nu face legi.

Daniel Zamfir: ... dar asta vreți! (...) V-ați obișnuit până acum ca BNR să dicteze tot în țara asta!

VEZI AICI ÎNREGISTRAREA EMISIUNII.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel