Daniel Savu s-a înscris în PRU. Motivarea senatorului

Senatorul Daniel Savu s-a înscris, luni, în Partidul România Unită, acesta activând în ultima perioadă ca independent după ce, la sfârşitul lunii martie, a demisionat din PSD, partid al cărui membru a fost timp de aproape 20 de ani. 

Savu a anunţat pe blogul său personal decizia de a se alătura echipei PRU. 'Am credinţa că în felul acesta voi putea duce mai departe principiile ce m-au călăuzit în întreaga mea activitate publică şi pe care le consider mai presus de orice: onoarea, demnitatea şi mândria de a fi român! (...) Vă asigur pe toţi că voi rămâne acelaşi, voi continua să spun adevărul care de cele mai multe ori s-a dovedit că deranjează, urmărind consecvent un obiectiv esenţial: mai bine pentru români şi pentru România!', a scris senatorul în postarea sa.

Daniel Savu a demisionat, la sfârşitul lunii martie, din PSD, partid în care a activat aproape 20 de ani, candidând ca independent pentru funcţia de primar al Ploieştiului. 'Am încercat să atrag atenţia asupra corupţiei sau a compromiterii unora dintre liderii locali din Ploieşti şi din Prahova, am încercat să lupt cu mijloace permise împotriva politicii de clan, uneori chiar de clan mafiot, am încercat să vorbesc atunci când mulţi dintre colegii mei lăsau capul în jos, deşi le-am spus că n-are de ce să le fie frică. (...) M-am zbătut mult să atrag atenţia asupra mentalităţilor din PSD care trebuie să se schimbe şi asupra oamenilor la care partidul trebuie să renunţe, pentru simplul motiv că menţin eticheta de corupţie şi clan mafiot.

[citeste si]

Mă refer aici strict la unii dintre liderii PSD Prahova, singura organizaţie pe care o cunosc în detaliu, prin natura poziţiilor pe care le-am deţinut', a scris Savu, la acel moment, pe blog. Preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a declarat, în ianuarie, că senatorul Daniel Savu este candidatul partidului pentru funcţia de primar al Ploieştiului, însă la scurt timp organizaţia municipală PSD Ploieşti a anunţat că nu susţine această candidatură, solicitând preşedintelui PSD Prahova să nominalizeze un alt candidat. Astfel, în urma unor analize interne, PSD Prahova a anunţat, la data de 21 martie, că cel care va candida din partea acestui partid va fi viceprimarul cu atribuţii de primar, Cristian Ganea.

Senatorul Daniel Savu este fost ofiţer, el lucrând anterior în Serviciul Român de Informaţii. Acesta a candidat, în 2008, pentru funcţia de primar al Ploieştiului, pierzând în faţa actualului senator PNL Andrei Volosevici, trimis în judecată de DNA Ploieşti.(Agerpres)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel