Daniel Băluță: Număr GRATUIT împotriva mitei electorale în Sectorul 4

"Alegeri curate în Sectorul 4! Spune NU mitei electorale", este campania de informare și conștientizare  care a fost inițiată în premieră de primarul Daniel Băluță. Apelând GRATUIT 021.9441, locuitorii Sectorului 4 pot reclama și posibile tentative de oferire a mitei electorale. 

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, a inițiat campania „Alegeri curate în Sectorul 4! Spune NU mitei electorale!". Demersul Edilului susține respectarea legislației care impune desfășurarea în mod corect a procesului electoral și vine în întâmpinarea sugestiilor primite din partea cetățenilor Sectorului 4.

În cadrul întâlnirilor pe care le-a avut cu cetățenii Sectorului 4, aceștia i-au solicitat să se asigure că pe 5 iunie 2016 exprimarea în mod liber și nemijlocit a voinței lor va fi cuvântul de ordine, rugându-l să condamne public și să sesizeze orice abatere care vizează corectitudinea votului.

Prin urmare, pe lângă măsurile administrative de prevenire adoptate în acest sens, coroborate cu sporirea gradului de participare publică manifestat de Poliția Locală, Daniel Băluță solicită, la rândul său, sprijinul cetățenilor. Astfel, acestora le este pusă la dispoziție o linie telefonică pentru semnalarea neregulilor în derularea procesului electoral.

Apelând GRATUIT 021.9441, locuitorii Sectorului 4 pot reclama și posibile tentative de oferire a mitei electorale, în orice formă pe care o poate îmbrăca această infracțiune: sume de bani sau alte bunuri materiale. Pe lângă linia telefonică gratuită, au fost amplasate și trei puncte fixe (intrările la Metrou din zonele Apărătorii Patriei, Piața Sudului și Tineretului), în care polițiștii locali pot prelua imediat sesizările cetățenilor legate de acest gen de fapte.

[citeste si]

În toată această periodă, până în ziua votului, în cadrul Primăriei Sectorului 4 va funcționa un comandament care va oferi permanent asistență cetețenilor care vor reclama astfel de încălcări ale legii electorale. „Este pentru prima dată când un astfel de proiect se aplică la nivelul administrației publice locale și de aceea, le solicit cetățenilor Sectorului 4 vigilență, spirit civic și participare la acest proiect pentru ca în sectorul 4 să nu avem la final nicio fraudă la vot, nicio mită electorală, niciun fel de de incident care să influențeze rezultatul votului popular". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel