Daniel Băluță i-a prins în flagrant în campanie ilegală pe oamenii contracandidaților

Primarul sectorul 4 București, Daniel Băluță, i-a prins astăzi în flagrant pe cei care distribuiau ziare ilegale. Dat fiind că publicațiile respective îl acuzau pe Băluță, ar putea conduce la ideea că sunt comandate de contracandidații săi. Cei care le distribuiau au spus că sunt voluntari și au primit ziarele la metrou pentru a le distribui în sectorul 4.
Potrivit unui filmuleț video, Daniel Băluță le-a spus distribuitorilor de materiale ilegale că trebuie să meargă la poliție pentru că este ilegal ceea ce fac.
 
De altfel, Daniel Băluță a emis un comunicat de presă încă de acum două zile în care atrăgea atenția că tandemul Sava - Piedone pregătesc o campanie ilegală.
 
Băluță face apel la instituțiile statului, care veghează asupra respectării legii, să ia măsurile care se impun, și să stopeze ilegalitățile.
 
Daniel Băluță le cere autorităților statului român să spună cine sunt cei care încalcă legea electorală cât mai repede cu putință.
 


Vă prezentăm integral comunicatul de presă
 
Tandemul Răzvan Sava - Dan Cristian Piedone pregătește difuzarea unor materiale ilegale, în următoarele zile. 
 
Potrivit Hotărârii Autorității Electorale Permanente (AEP) privind aprobarea Ghidului finanțării campaniei electorale la alegerile locale din anul 2016 (art. 25), este considerat material de propagandă electorală orice material scris, audio sau video, care este utilizat în perioada 6 mai — 4 iunie 2016, care se referă în mod direct la un candidat sau partid politic care participă la alegeri și care are obiectiv electoral. 
 
Aceeași hotărâre prevede obligația competitorilor electorali de a imprima pe toate materialele de propagandă electorală denumirea competitorului politic care le-a comandat, denumirea operatorului economic care le-a realizat, precum și codul unic de identificare atribuit de la desemnarea mandatarului financiar. 
 
Așadar, difuzarea unor materiale propagandistice , fie negative, fie pozitive, care nu respectă prevederile de mai sus, sunt înafara legii.
 
Fac apel la instituțiile statului, care veghează asupra respectării legii, să ia măsurile care se impun.
 
Daniel Băluță, primar sector 4 București
 
[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel