Daniel Băluță, apel disperat: Este un atac direct la sănătatea și chiar la siguranța bucureștenilor

Starea de sănătate a bucureștenilor este pusă în pericol existând chiar riscul izbucnirii unei epidemii, după cum atrage atenția primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Motivul - contractul pentru asigurarea serviciului public de dezinsecție, dezinfecție și deratizare, încheiat de Primăria Capitalei cu SC 3D România, a expirat pe 11 decembrie 2015, după aproape 20 de ani și mai multe acte adiționale ulterioare.

Municipiul București este considerat teritoriul de risc privind infestarea cu virusul West Nile transmis de țânțari. Nu trebuie omis nici faptul că în data de 3 februarie 2016, presa a semnalat existența unui caz de infestare cu virusul Zika în România, virus transmis de țânțar, se precizează chiar în raportul de specialitate al Primăriei Capitalei atașat proiectului privind atribuirea în regim de urgență a acestui contract.

Cu toate acestea, din cauza întârzierii cu care Primăria Capitalei a demarat procedurile, reprezentanții primăriei susțin că mai au nevoie de cel puțin 6 luni pentru a obține toate documentele necesare, iar până la încheierea contractului va mai trece cel puțin un an și jumătate.

[citeste si]

"În acest moment, Primăria Capitalei a devenit un pericol pentru cetățeni, iar această situație este un atac direct la sănătatea și chiar la siguranța bucureștenilor. Capitala poate deveni raiul șobolanilor și al țânțarilor, în lipsa activităților de deratizare, dezinsecție și dezinfecție. În aceste condiții, nu mai există niciun control asupra evoluției în acest caz. Tratamentele trebuie să se aplice în mod continuu, nu cu pauză de doi ani cum ar putea să se întâmple acum, din cauza incompetenței celor care conduc primăria Capitalei. Cine răspunde pentru eventualele epidemii care ar putea apărea în București? Aștep urgent un răspuns de la toți factorii de decizie", a declarat pentru DCnews, Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel