Dan Puric, scrisoare deschisă către preşedintele CNA

[] []

08 feb 2014 / 10:37

Salveaza PDF Print Comentarii 443 accesari
agerpres_5757515
agerpres_5757515

Dan Puric i-a adresat o scrisoare deschisă preşedintei Consiliului Naţional al Audiovizualului, Laura Georgescu, după ce postul B1 TV a fost amendat cu 70.000 de lei și din cauza unei  ediţii a emisiunii „Sub semnul întrebării”, unde actorul spunea, în cadrul unui interviu, că românii sunt conduşi de un stat mafiot.

Citiți mai jos, scrisoarea integrală a lui Dan Puric:

„În atenţia d-nei Laura Georgescu, Preşedinte al C.N.A

 Dragă doamnă,

 Vă scriu, trebuie să recunosc, cu oarecare emoţie, nu din frică politică pentru funcţia importantă pe care o aveţi, ci din frică creştină că nici de data aceasta, probabil, n-o să mă înţelegeţi şi am să vă pierd pentru totdeauna. Şi atunci, totuşi, de ce vă scriu? Scriu cu nădejdea, tot creştină, vă rog să reţineţi, că, poate, vreun tânăr sau oricare alt român de calitate din ţara asta, citind această scrisoare, se va lămuri. Ştiu că sunteţi foarte supărată pe mine pentru că am afirmat că, timp de 24 de ani, am fost şi suntem “conduşi”, mai bine zis distruşi politic, economic, cultural şi, mai ales sufleteşte, vă rog să reţineţi ultima dimensiune, dragă doamnă, care este foarte importantă pentru un simplu om, apoi pentru o ţară întreagă, de o “şleahtă de securişti mafioţi”! Trebuie să recunosc acum, privind cu detaşare în timp, că termenul “mafiot”, pe care l-am folosit, nu a fost foarte potrivit.

 Mafia, de bine de rău, are codul ei, onoarea ei şi, mai ales, legile ei nescrise, dar respectate. Cei care ne mutilează zi de zi, nu cunosc nicio lege, niciun cod. Sunt, în fond, nişte suflete chinuite. Ştiu că aţi afirmat, cu o oarecare undă de mândrie “patriotică” că şi dumneavoastră faceţi parte din rândul lor. Personal, am fost cam zdruncinat fiindcă nu mă aşteptam la o asemenea “solidaritate”! Şi totuşi, doamnă, lasaţi-mă să vă reamintesc! Cei pe care îi susţineţi, cu care pesemne vreţi să vă confundaţi ideologic şi sufleteşte până la neantizare, au făcut multe lucruri, cum nu trebuie, în această ţară. Au asasinat cu sânge rece oameni şi, mai ales tineri, ca lovitura de stat din 1989 să fie poleită cu sângele lor nevinovat şi declarată astfel Revoluţie. Apoi, s-au grăbit, ca nimeni alţii, să-şi prăduiască fără de niciun scrupul, propria ţară, s-o vândă, pe nimic străinilor. Cine sunt ei, dragă doamnă, v-aţi întrebat vreodată? De ce v-aţi alăturat lor? Ce v-a determinat? Da, ştiu că şi ei vorbesc româneşte, dar nu sunt români, sunt “mutanţi ideologici”. Nu v-aţi prins? Şi ruşii, şi bulgarii, şi ungurii şi toţi cei care au cunoscut experimentul comunist au asemenea specimene.

 Cum să dai în propria ţară? Ce suflet îţi trebuie să faci asta? V-aţi gândit vreodată că tinerii noştri, în aceşti ultimi ani, nu au avut şansa să înveţe niciodată istoria adevărată a acestui neam? Că ţăranul roman îşi bagă grâul în sobă ca să îl ardă, fiindcă nimeni nu i-l cumpără şi că azvârle laptele în apă, ca să-l bea pe cel de la supermarket? La pensionarii mutilaţi, deveniţi muribunzi , condamnaţi cu cinism la agonie socială? La tinerii dezorientaţi, descurajaţi, umiliţi şi cu zborul frânt, ce nu mai îndrăznesc să privească nici măcar cerul? La viitorul lor ucis, v-aţi gândit vreodată, doamnă? La bieţii oameni goniţi de sărăcie, obligaţi să fie sclavi pe “plantaţiile occidentale”, lăsându-şi copiii la bunici şi la rude? La numărul mare de sinucideri din rândul acestor mici nevinovaţi, făcute din disperarea singurătăţii? Da, dragă doamnă, gândiţi-vă şi la singurătatea tragică a acestui popor!

 Mai înainte de a fi dimpreună şi deodată cu cei pe care îi apăraţi, şi cu mândrie vă prezentaţi că din rândurile lor faceţi parte, mai bine aţi încerca să faceţi un pas către cei mulţi, care suferă în tăcere, încă. Încă, dragă doamnă! Căci nu e departe ziua, când această tăcere se va transforma în furtună. Şi mă rog, ca furia ei să nu vă prindă! Se ridică poporul, dragă doamnă, şi dumneavoastră vă ocupaţi de amenzi? Spuneţi-le încet, docil, poate chiar în şoaptă, băieţilor care vă înconjoară şi votează în unanimitate, că vremea lor a trecut. Un duh nou cuprinde ţara, dragă doamnă, iar duhul acesta nu vă va recunoaşte. Iar ca lucrul acesta, să nu se întâmple, grăbiţi-vă! Începeţi cu un gest mic, nesemnificativ, minor în aparenţă. Lăsaţi-i în pace, pe tinerii jurnalişti, care spun adevărul! Ei sunt, în fond, dovadă că, organismul sănătos al ţării, există. Cât despre mine, uitaţi-mă! În schimb, vă rog din tot sufletul, nu uitaţi cele pe care vi le-am spus. Nu-i niciun pic de ură în ele, ci doar o panică de suflet creştin că, încă un om, se poate pierde.

 Cu aleasă consideraţie, Dan Puric”.

VOTEAZA ARTICOLUL
+1
CIORBĂ DE MIEL. Paștele va fi mai gustos cu această rețetă

29 apr, 19:57

Array ( [id] => 504282 [title] => CIORBĂ DE MIEL. Paștele va fi mai gustos cu această rețetă [supratitle] => [description] =>

CIORBĂ DE MIEL. Ciorba de miel nu ar trebui să lipsească de la masa festivă de Paște, iar această rețetă vă va face sărbătoarea mai gustoasă.

[title_homepage] => [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

Avem mai jos o ciorbă de miel consistentă și foarte gustoasă, pe care trebuie să o încercați.

CIORBĂ DE MIEL. Ingrediente (6 porții):

- 800g – 1kg carne de miel cu os (ceafă, spată etc.)
- 2 morcovi
- 1/2 ţelină
- 1 păstârnac
- 1 ardei roşu
- 1 ceapă mare
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 750ml – 1 litru borş
- 1 mână mică de tarhon proaspăt tocat sau 1 linguriţă tarhon uscat
- 1 mână mică de leuştean proaspăt tocat
- 1 gălbenuş
- 300ml smântână acră fermentată

CIORBĂ DE MIEL. Mod de preparare

Carnea de miel cu tot cu oase se pune la fiert într-o oală cu apă rece şi o lingură de sare. După ce a fiert 5 minute, se aruncă apa şi se pune din nou la fiert cu sare. După o oră de fiert la foc molcom,se scoate carnea, se dezosează şi se taie cubuleţe.

Ceapa, ardeiul, păstârnacul, ţelina şi morcovii se tăie cubuleţe şi se călesc 10 minute în ulei. Se pun carnea dezosată şi legumele în ciorbă (adică în apă în care a fiert carnea) şi se fierb jumătate de oră. Borşul încălzit separat se adaugă treptat, potrivind de acru şi de sare. În funcţie de cât de acru este borşul, se folosesc între 750ml şi 1 litru. La final,se adaugă şi tarhonul şi se mai fierbe 5 minute, după care se oprește focul

Într-o strachină, se amestecă gălbenuşul cu smântâna şi se adaugă peste ele zeamă din ciorbă până când conţinutul fuse fierbinte, amestecând continuu, să nu iasă gălbenuşul omletă. Apoi se toarnă conţinutul bolului în ciorbă.

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => [author_id] => 9 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 9 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2016-04-29 19:57:02 [date_updated] => 2016-04-29 19:57:02 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => ciorba-de-miel-pa-tele-va-fi-mai-gustos-cu-aceasta-re-eta [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 505309 [media_type] => image [description] => [filename] => ciorba_de_miel_16898400.jpg [datedir] => 201604 [upload_date] => 2016-04-29 19:56:42 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => http://www.dcnews.ro/foto_505309__504282.html ) ) ) ) 1
SARMALE DE MIEL. Rețeta perfectă pentru un Paște deosebit

29 apr, 19:47

Array ( [id] => 504281 [title] => SARMALE DE MIEL. Rețeta perfectă pentru un Paște deosebit [supratitle] => [description] =>

SARMALE DE MIEL. În cazul în care dorți să încercați altceva în afară de friptura de miel și ciorba de miel, de Paște puteți savura câteva sarmale cu carne de miel.

[title_homepage] => [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

Această rețetă vă poate face Paștele mai gustos: Sarmale cu carne de miel, în viță de vie.

SARMALE DE MIEL. Ingrediente

-250 g carne de miel
-25 de foi de viță
-o jumătate de cană de orez (cc 125 g)
-1 gălbenuș de ou
-1 lingură cu vârf de făină
-1 pic de delikat (după gustul fiecăruia), piper
-2 cepe potrivite
-1 pahar de ulei
-2 cești de apă
-1/2cana suc de roșii
-câteva crenguțe de vișin
-o ceașcă de smântână

SARMALE DE MIEL. Mod de preparare

Opărim foile de viță în apă clocotită și sărată,iar apoi le lăsăm la scurs într-ul cuscusier. Se dă carnea de miel prin mașina de tocat, cepele tăiate mărunt le punem într-o cratiță în uleiul încins și le lăsăm un pic să se călească (câteva minute).

După ce s-a răcit compoziția, adăugăm delikat, piper, gălbenușul de ou, făină și orezul dat în clocot. Punem câte o lingură de compozitțe pe o foaie de vita și rulăm.

Sarmalele le punem într-o cratiță unde înainte așezam crenguțele de vișin(pentru a nu se prinde ), adăugăm uleiul, iar pe deasupra turnăm sucul de roșii ca să de-a un pic de gust și aspect. Se pune la foc mic cc 1 ora si 30 min.

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => [author_id] => 9 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 9 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2016-04-29 19:47:01 [date_updated] => 2016-04-29 19:47:01 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => sarmale-de-miel-re-eta-perfecta-pentru-un-pa-te-deosebit [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 505308 [media_type] => image [description] => [filename] => sarmale_02396400.jpg [datedir] => 201604 [upload_date] => 2016-04-29 19:46:46 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => http://www.dcnews.ro/foto_505308__504281.html ) ) ) ) 1
DROB de MIEL, simplu și ușor. Rețetă exotică de PAȘTE

29 apr, 17:59

Array ( [id] => 504269 [title] => DROB de MIEL, simplu și ușor. Rețetă exotică de PAȘTE [supratitle] => [description] =>

DROB de MIEL, simplu și ușor. Rețetă exotică. Vreți să impresionați musafirii cu o rețetă exotică de DROB de MIEL pentru masa de Paște? Aici veți găsi o rețetă de DROB de MIEL - simplu și ușor de făcut - cu două ingrediente minune pentru papilele gustative.

[title_homepage] => [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

DROB de MIEL, simplu și ușor. Rețetă exotică. Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de baza.

DROB de MIEL, simplu și ușor. Rețetă exotică. INGREDIENTE

750 gr organe de miel
200 gr carne de miel
un prapur de miel
cate 2 legaturi de ceapa verde, usturoi verde, marar si patrunjel
cate 2 linguri de menta si tarhon proaspat tocat
4 oua
sare si piper dupa gust
ulei si pesmet pentru tapetat tava
Condimente pentru fiert carnea:
1 lingurita de menta verde si tarhon uscat
1 lingurita boabe de piper colorat
2 frunze de dafin

[citeste si]

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel aromat cu tarhon si menta verde:

DROB de MIEL, simplu și ușor. Rețetă exotică. Carnea si organele de miel trebuie curatate de piele si grasime, apoi spalate bine cu apa rece. Pune-le la fiert in 2-3 litri de apa si aduna spuma formata la suprafata. Adauga in oala foile de dafin, piperul, menta si tarhonul uscat si lasa-le sa fiarba. Cand sunt gata, strecoara-le si lasa-le la racit.

DROB de MIEL, simplu și ușor. Rețetă exotică. Intre timp, toaca marunt ceapa, usturoiul si verdeturile. Toaca organele si carnea de miel in cuburi mici si adauga-le peste verdeata. condimenteaza cu sare si piper dupa gust, pune ouale batute si amesteca bine compozitia.

Tapeteaza cu ulei si pesmet o tava rotunda cu pereti detasabili sau o tava de chec. Intinde prapurul in tava, rastoarna compozitia, preseaza usor, apoi imbraca drobul cu marginile prapurului. Coace-l in cuptorul preincalzit la 180 de grade, cam 30 de minute, pana se incheaga bine, apoi scoate-l din tava si lasa-l la racit, scrie Bcataras.ro.

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => [author_id] => 6 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 6 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2016-04-29 17:59:32 [date_updated] => 2016-04-29 17:59:32 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => drob-de-miel-simplu-i-u-or-re-eta-exotica-de-pa-te [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 505296 [media_type] => image [description] => [filename] => reteta_de_drob_romania_original_17120100.jpg [datedir] => 201604 [upload_date] => 2016-04-29 17:59:07 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => http://www.dcnews.ro/foto_505296__504269.html ) ) ) ) 1

TOP STIRI CELE MAI...

antena3.ro

comunicate de presa

Designed by PROGRAPHICS

Studiul de Audienta si Trafic Internet