Dan Șova scapă de arestul preventiv: cererea DNA, respinsă în Senat

Senatorii au respins, miercuri, solicitarea DNA de arestare preventivă a lui Dan Șova, fost ministru al Transporturilor.

În plenul de miercuri au fost prezenți 168 de senatori. Dintre cele 151 de voturi exprimate, 79 au fost "pentru" încuviințarea cererii DNA, 67 "împotrivă", iar 5 voturi au fost anulate. Ca urmare a faptului că nu a fost întrunit votul majorității senatorilor, Senatul nu încuviințează arestarea preventivă a lui Dan Șova

Potrivit regulamentului Parlamentului, cererea DNA se putea adopta doar cu o majoritate de 50% plus 1 din numărul total al senatorilor. Însă o hotărâre a Curții Constituționale susține că o decizie a plenului se poate lua doar cu majoritatea celor prezenți.

Darius Vâlcov poate fi arestat de DNA: Cum a votat Senatul

Un scandal asemănător celui izbucnit astăzi la Senat în cazul lui Șova a avut loc la momentul votului dat pentru Elena Udrea la Camera Deputaților. Avocatul său, Marius Striblea, spunea atunci că votul din plenul Camerei Deputaților privind încuviințarea solicitărilor procurorilor anticorupţie pe numele Elenei Udrea nu este valabil, deoarece regulamentul cere o majoritate de 50%+1 pentru ca o astfel de solicitare să fie aprobată. 

„Ieri nu a fost împlinită majoritate. Articolul 24 spune să existe o majoritate de 50+1. La o chestiune atât de gravă, trebuie să existe o bază de date calificată. Nu știu dacă vom contesta, dar vom spune că hotărârea este un vot de neavizare, din moment ce nu există o majoritate. Asta vom spune și în fața procurorilor. Propunerea de arestare preventivă nu va putea fi făcută pentru că nu a fost majoritate”, explica Striblea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel