Dan Șova, la DNA. Este URMĂRIT PENAL. Prima reacție

Dan Șova, fostul ministru al Transporturilor, este urmărit penal. Vestea i-a fost dată, în urmă cu puțin timp, de către procurorii DNA. 

Dan Șova trebuie să dea explicații în legătură cu un contract de consultanţă pe care firma sa de avocatură l-a avut la modernizarea societăţii Turceni.

Adrian Năstase, cuvinte dureroase. 'Țara supraviețuiește doar în cuvinte. Am pierdut totul'

ANAF a sesizat, în 2012, DNA în privinţa senatorului PSD, Dan Şova, cu privire la scandalul Rovinari-Turceni. Cele două societăţi ar fi încheiat contracte de consultanţă de 7,7 milioane de lei cu firma de avocatură a lui Dan Şova, la intervenţia lui Victor Ponta. ANAF a făcut controale la unităţile miniere şi energetice din Gorj, ultimul finalizându-se în decembrie la SNL Oltenia. Rapoartele celor trei controale, care vizează perioada 2007-2009, au fost înaintate DNA pentru continuarea cercetărilor, inspectorii ANAF descoperind nereguli legate de cheltuirea ilegală a zeci de milioane de lei.

Fost membru al PMP, REVOLTAT. Schimb de replici Sebastian Lăzăroiu-Adrian Papahagi

Senatorul PSD, Dan Şova, declara, în 24 iunie, că fosta sa firmă, "Şova şi asociaţii", a adus beneficii de câteva zeci de milioane de euro societăţilor Rovinari şi Turceni, el nefiind însă angrenat în serviciile juridice respective.

Prima reacție a lui Dan Șova

"Este vorba despre un dosar în legătură cu contractele de la Rovinari și Turceni. Domnii procurori ne-au adus la cunoștință care sunt nelămuririle", a spus Dan Șova, care a precizat că va aduce lămuriri pentru ceea ce procurorii au găsit neînregulă. 

Întrebat fiind despre onorariul său, Dan Șova a precizat: "A fost un onorariu de 1-2% din ceea ce firma a obținut efectiv. (...) "Selecția firmei a fost transparentă. Nu s-a pus problema unei presiuni politice. Procurorii vor să înțeleagă cum s-au încheiat aceste trei contracte pentru că exista un contract cadru. E o practică obișnuită încheierea unor astfel de dosare".  El a subliniat că dosarul nu are nicio legătură cu premierul Victor Ponta: "Nu s-a pomenit numele lui Victor Ponta".

Acuzația este de complicitate la abuz în serviciu. "Sunt suspect în dosar", a spus Dan Șova. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel