Dan Șova, discurs în Senat: Dumnezeu să fie cu voi. Vreau să mă apăr ca om liber

Senatorul Dan Șova le-a cerut colegilor săi din Parlament să nu încuviințeze cererea DNA de arestare preventivă emisă pe numele său, spunând că vrea să se apere în fața acuzațiilor procurorilor din calitatea de om liber.

Șova și-a început discursul din plenul Senatului, susținut în ziua Bunei Vestiri, făcând trimiteri la divinitate.

"Am început această zi într-un mod foarte plăcut, împreună cu câțiva colegi, la grupul de rugăciune, pentru că este Buna Vestire. Și vreau, în primul rând, să vă fac o urare: Dumnezeu să fie cu fiecare dintre noi și să se facă așa cum o să vrea. Am fost întotdeauna foarte onorat să vorbesc de la aceasta tribună și astăzi la fel, deși este un moment evident delicat", a spus Șova.

El a susținut că probele depuse la dosar de procurori indică contrariul acuzațiilor care îi sunt aduse.

"Trebuie să înțelegem un lucru ca noi prin prin legiferare am dat Parchetului și DNA toate mijloacele: finanțarea, tehnică și personalul pe care l-au cerut pentu a combate un flagel care afectează România. Am cerut un singur lucru: libertate", le-a spus Sova senatorilor.

Tăriceanu, despre cazul Dan Șova: Senatul nu e fabrică de trimis la eșafod

"Cum credem că un om s-ar putea apăra din detenție de un sistem care are la dispoziție toate mijloacele? a continuat argumentul său retoric senatorul PSD.

"Vă rog să-mi dați posibilitatea, respingând cererea DNA, să mă apar ca un om liber," a solicitat Șova. " Sunt convins că peste câțiva ani când se va da decizia definitivă veți vedea că nu ați greșit, a spus senatorul, care a adaugat că "de când a început acest dosar alerg să-mi demonstrez nevinovăția", a mai spus el.

Senatorii se vor pronunța miercuri cu privire la solicitările DNA de ridicare a imunității în cazurile Dan Șova și Darius Vâlcov, foști miniștri PSD, urmăriți penal de procurori. Comisia Juridică a Senatului a avizat pozitiv arestarea lui Șova, în timp ce în dosarul lui Vâlcov au fost cinci voturi în favoarea arestării preventive și cinci împotrivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel