Dan Mihalache îl ironizează pe Mircea Marian după conferința lui Klaus Iohannis

Foto: Facebook.com
Foto: Facebook.com

Șeful Cancelariei Prezidențiale, Dan Mihalache, îl ironizează pe jurnalistul Mircea Marian, după întrebările adresate de acesta președintelui Klaus Iohannis, în conferința de presă susținută, luni, la Palatul Cotroceni.

”Consultări cu partidele politice parlamentare, Chiar dacă unii au descoperit chestia cu "baza constituțională". Ultima găselniță a unor băsiști rămași orfani ... . Tema: reforma electorală ...”, a scris Dan Mihalache, luni seară, pe pagina sa de Facebook, unde a postat mai multe fotografii din timpul consultărilor cu reprezentanții partidelor politice parlamentare. 

Șeful Cancelariei Prezidențiale a făcut aluzie la Mircea Marian, care i-a cerut lui Klaus Iohannis să-i spună în baza cărui articol constituțional a organizat consultările cu partidele politice de la Palatul Cotroceni.

Citește și: Klaus Iohannis reacționează după acuzațiile lansate de Traian Băsescu

Iată schimbul de replici dintre Klaus Iohannis și Mircea Marian:

Mircea Marian: Domnule preşedinte, ne puteţi spune în baza cărui articol din Constituţie aţi organizat aceste consultări?

Klaus Iohannis: În baza atribuţiei mele de a negocia între componentele statului şi societate civilă.

Mircea Marian: Dacă vă referiţi la Art. 80, alineatul 2, acolo spune că este vorba de o mediere între instituţiile statului şi societate, or, dumneavoastră aţi avut de o parte doar partidele, care sunt ONG-uri, dvs - mediator, iar de partea cealaltă nu aţi avut pe nimeni.

Klaus Iohannis: Da, cred că dacă vorbim despre o discuţie sau despre consultări nu este nevoie de un articol special. rice partid invitat putea să vină sau să nu vină şi constat cu bucurie că lumea a venit. 

Mircea Marian: Deci au fost oarecum, am putea spune, în afara cadrul constituţional.

Klaus Iohannis: Nu. A fost total în cadrul constituţional.

Vezi și: Ce a declarat Klaus Iohannis după consultările cu partidele și cum a răspuns întrebărilor venite de la jurnaliști

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel