Dan Mihalache: există un efect colateral nedorit al luptei anticorupție

Șeful cancelariei prezidențiale, Dan Mihalache, a recunoscut că unii funcționari din administrația publică nu mai semnează nicio hârtie, acesta fiind un efect colateral al campaniei anticorupție. Mihalache consideră însă că normalitatea se va instala. Președintele continuă să fie un sprijinitor al instituțiilor judiciare, a spus Dan Mihalache.

"În ceea ce priveste acțiunea justiției, președintele continuă să fie un sprijinitor foarte ferm al luptei anticorupție și al instituțiilor judiciare care joacă un rol în această luptă anticorupție. Eu cred că era nevoie de asta, era nevoie de o curățenie a sistemului politic românesc care a ajuns la un anumit grad de corupție care devine sufocant, inclusiv pentru societate. Mă uit și eu la știri, la televizor, și când văd lejeritatea cu care se discută despre sume la nivele foarte înalte, povești cu tablouri ascunse prin pereți, mărturisesc că încep să mă sperii și eu și înțeleg că era nevoie de lucrul ăsta. Pentru că dimensiunea fenomenului a devenit absolut inacceptabilă și intolerabilă pentru societate, vedem practic o caracatiță care a avut o întindere transpartinică absolut înfiorătoare, inclusiv oameni care erau foarte tineri și care promiteau să nu aibă metehnele celor vechi și atunci te gândești până la urmă că un anumit tip de înnoire în materie de practici e necesar”, a spus Dan Mihalache în emisiunea Punctul de întâlnire, moderată de Radu Tudor.

Partidele și-au luat un moment de respiro

”Normalitate va fi atunci când acești oameni care aspiră la demnități publice, centrale sau locale, înțeleg foarte bine că nu te duci acolo ca să-ți umpli conturile, buzunarele. Eu cred că e foarte bine și mai și există un efect inhibitoriu, terapeutic, anume că oamenii au început să conștientizeze că pot să fie subiecte ale acțiunii judiciare, că nimeni nu e intangibil și poate că în perspectiva anului 2016 va determina și alte comportamente. Există și unele efecte colaterale nedorite, de pildă că sunt oameni care nu mai semnează prin administrațiile publice nicio hârtie.

Normalitatea se va instala. Se vor schimba practici, mentalități, oameni și de fapt, miza acestui moment de respiro pe care l-au luat partidele politice prin instalarea unui Guvern de tehnocrați este, cred eu, așa mi-aș dori, să-și pregătească anul electoral 2016 în termeni de oameni, programe, comportamente. Guvernele trebuie să fie unele politice, dar Guvernul de tehnocrați a fost la un moment dat o supapă care să permită inclusiv partidelor să se înnoiască", a declarat Dan Mihalache la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel