Dan Adamescu. Cum au fost sifonați banii Oțelului Galați

Potrivit raportului anual al societăţii de asigurare Astra, o sursă de finanţare oneroasă era căpuşarea firmelor la care Dan Adamescu ajungea acţionar majoritar, potrivit Antena3.

În 2012 - 2013 clubul de fotbal Oţelul Galati, tocmai cumpărat de Adamescu, a vărsat poliţe de asigurare către Astra în valoare de 5,3 milioane euro. Suma este enormă şi constituie o fraudă evidentă, scrie Jurnalul Naţional, comparând cu primele de asigurare mai mici plătite de TAROM pentru 24 de avioane tot companiei Astra.

Adamescu a cumpărat clubul Oţelul Galaţi după ce acesta primise sume consistente, de circa 10 milioane de euro, de la UEFA pentru participarea la Champions League.

Marius Stan, fost preşedinte al clubului l-a acuzat pe Adamescu de devalizarea FC Otelul Galaţi, care avea în conturi 7,3 milioane euro in momentul achiziţiei. La scurt timp dupa cumpărarea clubului Adamescu a cerut însă insolvenţa. Asta după ce banii fuseseră transferaţi la Astra Asigurari şi în alte companii din holding.

Citește și: Dan Adamescu şi cei patru judecători de la Tribunalul Bucureşti, trimişi în judecată

În timp ce clubul era căpuşat de proprietar, fotbaliştii accidentaţi au fost nevoiti să-şi plătească tratamentele şi spitalizarea din propriile venituri.

Dan Adamescu este arestat pentru manevre frauduloase şi corupţie în procedurile de insolvenţă ale unor companii din holding. Avocatul lui Adamescu s-a sinucis cu puţin timp înainte de arestare afaceristului.

Citește și: STENOGRAME din dosarul DAN ADAMESCU. Care era traseul mitei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel