Urmărește emisiunea live


Marş împotriva avortului. Încep acțiunile pentru creșterea natalității

avortul
avortul

Mai multe asociaţii organizează sâmbătă, în Târgoviște, un marş contra avortului. Natalitatea este în scădere dramatică în România.

Arhiepiscopia Târgoviştei anunţă că va organiza sâmbătă, împreună cu mai multe asociaţii un marş contra avortului, „Marşul pentru viaţă”, sub genericul „Ajută mama şi copilul”. 

La manifestare sunt aşteptate să participe circa 1.000 de persoane. 

„Sâmbătă, 25 martie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, la Târgovişte, Asociaţia Studenţi pentru Viaţă, Asociaţia Pro Vita Târgovişte şi A.S.C.O.R., împreună cu Arhiepiscopia Târgoviştei, vor organiza Marşul pentru viaţă, sub genericul Ajută Mama şi Copilul! Ei depind de tine! La acesta vor participa peste o mie de tineri, elevi din Târgovişte, studenţi ai Universităţii Valahia din Târgovişte, membri ai comitetelor de tineret parohial de la parohii din cele cinci protoierii ale Arhiepiscopiei noastre”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Târgovişte, citat de Agerpres. 

[citeste si]

Participanţii la marş vor pleca, sâmbătă, de la ora 15.00 din faţa Prefecturii Dâmboviţa (Piaţa Tricolorului), vor merge prin centrul municipiului şi se vor opri la Catedrala Mitropolitană, unde va avea loc un moment de rugăciune. 

„Marşul pentru viaţă reprezintă una dintre cele mai importante iniţiative civice prin care se contribuie la lupta împotriva avortului, acest flagel al societăţii contemporane care, în România, în perioada 1958 - 2014, a curmat peste 22.638.755 de vieţi, ţara noastră aflându-se pe locul doi în lume, după Rusia, în ceea ce priveşte numărul de avorturi raportat la populaţia existentă (116,5%). Potrivit învăţăturii creştine, viaţa este darul lui Dumnezeu faţă de oameni care trebuie preţuit şi protejat, în timp ce avortul este o crimă comisă împotriva unei fiinţe (persoane) nevinovate care nu se poate apăra”, se mai precizează în comunicatul Arhiepiscopiei Târgovişte. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel