Dalai Lama, ultimul lider spiritual tibetan

Dalai Lama
Dalai Lama

Într-un interviu pentru BBC, Dalai Lama, care acum are 79 de ani spune că poporul va hotărî dacă, după moartea sa, îşi va alege un alt lider spiritual.

Dalai Lama a subliniat în interviul pe care l-a acordat că rolul său nu mai include responsabilităţi politice. El a transferat puterea politică în 2011 unui lider al guvernului tibetan în exil. Comunitatea internaţională a comentat mişcarea drept o garanţie a faptului că Tibetul va avea un lider care să nu fie controlat de Beijing. Asta după ce China a declarat, în mai multe rânduri, că ea va alege următorul Dalai Lama.

"Instituţia lui Dalai Lama va înceta, într-o bună zi. Aceste instituţii artificiale vor înceta. Nu e nicio garanţie că nu va veni un Dalai Lama prost, care se va face de râs. Asta ar fi foarte trist. Aşa că, e mai bine ca o instituţie veche de secole să ia sfârşit cu un Dalai Lama popular".

Citește și: DALAI LAMA, declarație surprinzătoare: Nu vrea succesor 



Dalai Lama este cel mai înalt grad spiritual în Tibet. Instituţia a fost creată în secolul al XVII-lea şi continuă şi în prezent. Actualul Dalai Lama este al 14-lea lider spiritual al Tibetului. Din 1959, Dalai Lama trăieşte în exil, iar în 1989 a primit Premiul Nobel pentru pace.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel