Daciana Sârbu, despre Antena 3 în Parlamentul European: Are cea mai mare audiență

Daciana Sârbu a explicat, într-un interviu pentru DC News, că argumentul pentru care Antena 3 a fost cerută de europarlamentarii români a fost rating-ul, adăugând că România este printre puținele țări europene cu trei posturi naționale în Parlmentul European.

Daciana Sârbu a explicat că europarlamentarii urmăresc posturile din țările lor, impresia că acestea sunt văzut în întreag Parlamentul European fiind falsă. Aceasta a mai spus că România se află printre puținele țări europene, cu trei posturi de televiziune naționale în PE

”Am cerut un drept. Majoritatea a decis că trebuie să schimbăm acest post (Realitatea TV - n.r) pe care îl urmaream de 8 ani de zile. De când am trimis primii europarlamentari. Am cerut Antena 3 pentru că are cea mai mare audiență. Ne-au întrebat, pe audiență, să le dăm un clasament. Acesta a fost și argumentul nostru. Nu era niciun fel de argument politic. Până la urmă s-a ajuns la soluția de a se mai acorda un post României.

CITEȘTE ȘI: Antena 3, vizionată în Parlamentul European. Reacția lui Victor Ponta

Am avut niște reacții din partea colegilor Populari și s-a creat un subiect fals. S-a creat impresia că acest post se vede în tot parlamentul. Doar parlamentarii români văd aceste posturi. Până la urmă nu am mai supărat pe nimeni. Am rezolvat-o în sens pozitiv. Există ambele posturi de televiziune. Era imposibil de împăcat cele două tabere”, a spus Daciana Sârbu la DC News.

Europarlamentarii PSD-PC-UNPR dar și liberalii Mircea Diaconu și Norica Nicolai au semnat, în luna aprilie, pentru introducerea postului Antena 3 în canalele interne ale Parlamentului European.

Pentru că România avea dreptul la două posturi naționale, celălalt fiind TVR Internațional, s-a propus eliminarea postului Realitatea TV. Propunere cu care europarlamentarii PNL nu au fost de acord. În cele din urmă, României i s-a mai acordat un post de televiziune și astfel europarlamentarii români pot urmări Antena 3, Realitatea TV și TVR Internațional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel