Urmărește emisiunea live


Dacian Cioloș: Sper ca ANAF să nu devină o sperietoare, ci un partener

ANAF trebuie să facă puntea de legătură între mediul privat şi Guvern şi să nu mai devină "o sperietoare" a mediului economic, ci un partener, a declarat, joi, premierul Dacian Cioloş.

"Pentru a putea susţine creşterea economică şi dezvoltarea economică avem nevoie de politici publice performante care trebuie susţinute cu bugete adaptate la nevoi şi, de aceea, avem şi noi în perspectivă nu doar ideea de a creşte bugetul, pentru că îşi are limitele lui, dar de a folosi cât mai bine alocările bugetare, banii pe care îi colectăm de la dumneavoastră, de la contribuabili. Şi aici, sigur, ANAF îşi are rolul, care sper eu să nu mai devină o sperietoare a mediului economic, ci un partener. E drept că pe ANAF există câteodată presiuni pentru a colecta bani la buget, însă cred că aceste presiuni n-ar trebui să fie cele care să ducă la o performanţă a colectării la buget, ci această performanţă ar trebui să vină, în primul rând, din reducerea evaziunii fiscale şi dintr-o contribuţie voluntară, să spun, în acest proces de colectare", a afirmat Dacian Cioloş, la Gala Premiilor Capital, potrivit Agerpres

Premierul a adăugat că ANAF este o instituţie-cheie pentru buget şi ar trebui să fie şi în relaţia cu mediul de afaceri: "Aici sper să putem lucra în continuare, pentru că eu am obsesia mea, să spun aşa, legat de rolul acestei instituţii în cadrul politicilor guvernamentale şi în legătură cu mediul de afaceri. E o instituţie-cheie atât pentru buget şi ar trebui să fie o instituţie-cheie şi în relaţia cu mediul de afaceri şi trebuie să găsim punctul de echilibru, să punem cursorul la un punct de echilibru care să facă în aşa fel încât noi să ne putem finanţa politicile publice cu contribuţiile care ar trebui să vină spre stat, fără ca pentru aceasta să facem din ANAF, din când în când, aşa cum s-a mai întâmplat, o instituţie de forţă. Ea ar trebui să fie o instituţie care să facă puntea de legătură între mediul privat şi Guvern. (...) Avem nevoie de această instituţie eficientă şi din punctul nostru de vedere, dar ea trebuie să fie cât mai puţin birocratică". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel