Dacian Cioloș anunță curățenie în Guvern. Cine e pe făraș

Premierul Dacian Cioloș a spus, joi seară, în emisiunea "Jocuri de Putere" de la Realitatea TV, cine va pleca din Guvern. 

"Pentru secretari de stat am cerut fiecărui ministru să îşi facă o evaluare în minister şi să vină să îmi spună în perioada următoare ce are de gând cu fiecare post de secretar de stat şi cu fiecare om de acolo. Şi abordarea pe care vreau să o am este aceasta: una profesionistă, şi nu una politică. Acolo unde oamenii nu au performat sau nu sunt compatibili cu viziunea ministrului şi cu obiectivele şi cu proiectele lui, vor pleca şi au început deja să plece unii, pentru că miniştrii se angajează la un anumit program de guvernare şi pentru mine e clar că ei trebuie să îşi facă echipa la nivel de minister", a afirmat Dacian Cioloş la Realitatea TV.

[citeste si]

Premierul a adăugat că, în ceea ce îi priveşte pe înalţii funcţionari angajaţi prin concurs, aceştia vor fi evaluaţi şi ei în funcţie de performanţe.

"Pentru funcţionari sau înalţi funcţionari care au dat nişte concursuri, chiar dacă în unele cazuri acele concursuri n-au fost foarte obiective şi foarte transparente, n-aş vrea să dăm semnalul că îi dăm afară pe 'ai lor' ca să venim cu 'ai noştri', pentru că nu avem 'ai noştri'. Deci, eu nu vin cu nişte oameni pe care vreau să îi pun în locul celorlalţi, vin cu ideea de a creşte performanţa administraţiei. Şi atunci mi se pare normal să luăm anumite decizii după ce facem anumite evaluări legate de performanţa acestor oameni, nu doar performanţă tehnică, ci şi profesională şi managerială. (...) Sigur că acolo unde vom observa că comportamentul acestor oameni nu este legat de performanţa administrativă, ci de alte obiective, vom lua deciziile care se cuvin", a explicat prim-ministrul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel