Cuvântul anului 2016 a fost stabilit

Dictionary.com a anunţat că a fost ales cuvântul anului 2016. După ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, criza refugiaţilor şi alegerile prezidenţiale din SUA, a crescut şi numărul utilizatorilor din întreaga lume care au căutat pe internet sensul cuvântului "XENOFOBIA".

În fiecare an, echipa Dictionary.com caută un cuvânt care a înregistrat un trend ascendent pe parcursul anului. "Alegerea din acest an este cuvântul XENOFOBIA", a transmis Robert B. Reich, profesor universitar în California. Xenofobia, care reprezintă o atitudine de teamă, respingere și ură față de persoanele străine de grupul etnic din care face parte subiectul își are rădăcinile în două cuvinte greceşti: xénos, care înseamnă străin, și – phóbos (fobie) care înseamnă frică – panică.

Potrivit site-ului, cele mai multe căutări ale termenului xenofobie au avut loc în data de 24 iunie, cu o creştere de 938%, când termenul a fost căutat de sute de useri pe oră. Asta s-a întâmplat la o zi după ce Marea Britanie a votat, în urma referendumului cunoscut drept "Brexit", ieşirea din Uniunea Europeană.

[citeste si]

După acest moment, cel mai mare val de căutari are legătură cu cursa electorală pentru preşedinţia SUA. În 29 iunie, Preşedintele Barack Obama a ţinut un discurs în care şi-a exprimat îngrijorarea faţă de discursul lui Donald Trump, folosind termenul "populism". Obama a insistat atunci că nu este un exemplu de populism, ci o dovadă de xenofobie.

De asemenea, pe 9 noiembrie, la o zi după alegerile prezidenţiale din Statele Unite, numărul căutărilor cu termenul "xenofobie" a fost mai mare. Reprezentanii Dictionary.com precizează că, cu toate că a fost ales cuvântul anului 2016, xenofobia nu trebuie celebrată, ci, mai degrabă, îndeamnă ca omenirea să reflecteze mai mult asupra evenimentelor din trecutul recent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel