Cutremur puternic, duminică dimineața, pe ora de vară. L-ai simțit?

Un nou cutremur resimțit în București a avut loc în cursul nopții de sâmbătă spre duminică. Este cel mai puternic cutremur înregistrat în acest an și al doilea cutremur major în ultima săptămână. Seismul de luni a avut 4,6 grade.

Conform INFP.ro, cutremurul din dimineața zilei de duminică a avut 4,8 grade inensitate pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 150 de kilometri, în zona seismică Vrancea, județul Buzău. Magnitudinea cutremurului a fost de 4,8 grade pe scara Richter. 

Seismul s-a simtit și la Bucuresti cu intensitatea de III-IV pe scara Mercalli. Cutremurul a fost resimțit și la Galați, Ploiești sau Giurgiu.

Ora exactă a fost 2, 44 de minute și 48 de secunde, în noaptea când se trece de la ora de iarnă la cea de vară.

Chiar dacă a fost puternic, suficient să miște lustrele și chiar obiectele de pe rafturi, cutremurul a durat puțin. Mulți dintre cei care nu dormeau nu l-au sesizat fiindcă a fost un cutremur scurt. Mișcarea, pe orizontală, a fost amplificată la etajele superioare ale blocurilor.

Cel mai devastator cutremur din epoca modernă a României s-a produs tot în luna martie, în 1977, făcând peste o mie de victime și pagube de miliarde de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel