Cutremur Nepal. Artista Delia Opran, de negăsit. UPDATE: Delia este bine

Familia și prietenii artistei Delia Opran trăiesc momente dramatice, întrucât de două zile nu au mai reușit să ia legătură cu tânăra care se afla în Nepal, țara devastată în urma seismului cu magnitudinea de 7.9 pe scara Richter, produs sâmbătă în apropiere de Kathmandu.

UPDATE: Artista Delia Opran și-a informat familia prin intermediul unui intermediar că este bine.

Tânăra artistă Delia Opran, aflată în Nepal pentru o expediție pe cont propriu, a reușit prin intermediul unui prieten să transmită unei rude printr-un SMS că se află într-o stare bună și că urmează să se îndrepte spre o zonă mai sigură, a relatat România TV.

-------

Artista Delia Opran și alți șapte români se aflau în Nepal în momentul producerii cutremurului devastator din această dimineață, în apropierea capitalei Kathmandu. 

Până acum sunt aproape 700 de morţi, iar numărul lor poate creşte, alte 300 fiiind dispărute. 

Delia Opran se afla în Nepal pentru o expediție pe cont propriu. În urmă cu două zile, tatăl său a vorbit cu ea, când i-a spus că se pregătește să plece de ascensiune. După cutremur, nimeni nu a mai reușit însă să ia legătură cu tânără.

În total, la momentul producerii seismului, opt români se aflau în Nepal. Patru dintre ei sunt în siguranță, însă despre ceilalți patru, doi turiști și doi alpiniști, nu se știe nimic, potrivit România TV.

Cutremurul înregistrat sâmbătă în Nepal, cu magnitudinea de 7.9, este cel mai puternic din ultimii 81 de ani din această țară.

Ministerul afacerilor Externe precizează în cadrul unui comunicat, potrivit Agerpres, că Ambasada României la New Delhi a întreprins, în regim de urgență, demersurile legale pe lângă autoritățile competente nepaleze, în vederea obținerii unor informații suplimentare privind posibila existență printre victime a unor persoane de cetățenie română, respectiv pentru a acorda asistență consulară cetățenilor români potențial afectați, urmare a producerii cutremurului cu magnitudinea de de 7,9 pe scara Richter din apropierea capitalei statului Nepal, Kathmandu, în dimineața zilei de 25 aprilie.

Până la acest moment, misiunea diplomatică nu a primit nicio solicitare de sprijin consular din partea cetățenilor români aflați in zona afectată și nici vreo confirmare oficială referitoare la existența vreunui cetățean român, printre victime.

Misiunea diplomatică din India are în atenție situația unui grup de alpiniști români aflați într-o expediție în regiune, urmărindu-se cu prioritate contactarea acestora și stabilirea situației lor după producerea cutremurului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel