Cutremur la Roma: o țară catolică spune DA la un referendum pentru căsătoriile gay

Sondajele exit-poll realizate după un referendum în Irlanda pe tema căsătoriei gay arată că majoritatea alegătorilor au votat DA.

Căsătoria între persoanele de același sexva fi legalizată într-o țară în care avortul este interzis, chiar și dacă sarcina este rezultatul unui viol. Dacă nu este o eroare a institutelor de sondare, Irlanda va fi prima țară care adoptă căsătoriile între persoane de același sex, prin intermediu unui vot popular. Referendumul are loc la o distanță de circa 20 de ani de când alegătorii irlandezi au dezincriminat homosexualitatea. 


Ministrul Sănătății, Leo Varadkar, care a dezvăluit în luna ianuarie că este homosexual, susține astăzi că referendumul poate fi considerat o revoluție socială. Majoritatea angajatorilor,dar și partidele politice au susținut căsătoria gay, iar vedetele din media și showbiz au făcut campanie pentru DA.

Ei speră să schimbe percepția străinilor, care au impresia că Iralnda este o țară conservatoare, care respectă cu strictețe normele impuse de Biserica Catolică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel