Cutremur Italia: Sute de morți și răniți. Printre victime și români

Ultimul bilanț al cutremurului din Italia arată că  cel puțin 247 de persoane și-au pierdut viața, alte 370 de persoane fiind rănite. MAE a confirmat un al doilea român mort în urma seismului, alți opt fiind dați dispăruți

UPDATE: Numărul românilor morți se ridică la șase, alți 17 fiind dați dispăruți, potrivit informațiilor de vineri dimineața.

UPDATE: Preşedintele Asociaţiei Românilor din Italia, Eugen Terteleac, susţine că, din informaţiile pe care le are, 12 români şi-au pierdut viaţa în cutremurul din Italia, iar alţi nouă sunt internaţi la spital la Rieti, el susţinând că numărul românilor victime este mult mai mare faţă de cifrele raportate de Ministerul de Externe, care are o procedură mai strictă de verificare şi comunicare a unor astfel de informaţii.

UPDATE: Cinci români sunt declarați morți până în prezent în urma cutremurului, alți 11 fiind declarați dispăruți, în timp ce patru români sunt răniți în spitale

UPDATE: Un cutremur de pământ cu magnitudinea 4,3 a provocat joi noi pierderi materiale în Amatrice (regiunea Lazio), una dintre localitățile afectate de seismul cu magnitudinea 6 care a zguduit în noaptea de marți spre miercuri centrul Italiei, relatează EFE.

Noul seism s-a înregistrat la ora locală 14:36 (12:36 GMT), potrivit Institutului italian de geofizică și vulcanologie, și a provocat prăbușirea fațadei unei clădiri situate lângă parcul din Amatrice, unde există un centru temporar de primire pentru voluntarii care participă la operațiunile de salvare.

Altă construcție care riscă să se prăbușească este turnul Bisericii Sf. Augustin, situată în apropiere.

Noua evaluare a bilanțului victimelor a fost comunicată mass-media cu precizarea că acest cutremur, unul dintre cele cu consecințele cele mai tragice din ultimii ani din Italia, s-a soldat cu 190 de decese în regiunea Lazio și 57 de decese în regiunea Marche.

Seismul cu magnitudinea de 6,2 pe Richter a zguduit centrul Italiei miercuri, în jurul orei locale 03:30 (01:30 GMT). Cele mai afectate localități sunt Accumoli, Amatrice, Posta și Arquata del Tronto, aflate între Roma și Perugia.

Potrivit Institutului Național de Vulcanologie și Seismologie, seismul s-a produs la o adâncime de 4,2 kilometri fiind urmat de câteva zeci de replici mai mari de trei grade. Cutremurul a fost resimțit și la Roma.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel