Cutremur în TVR. Reacție din CNA în cazul 'breaking news Club Colectiv' EXCLUSIV

TVR a tăcut în fața tragediei de la Club Colectiv. Primul breaking news de pe Televiziunea Publică a fost abia la ora 07:00. Dragoș Pătraru, într-un interviu acordat pentru DC News, a spus că nu există nicio procedură pentru breaking news la TVR.

În acest context, l-am contactat pe Radu Herjeu, membru CNA, pentru a ne spune ce crede despre situația de la TVR.

"Din câte am înțeles eu de la cineva care lucrează în TVR, nu există echipă de noapte din motive financiare. Așa o fi, dar eu știu că realizatorii speciali au niște salarii care ar putea ține câteva echipe de noapte", a spus Radu Herjeu.

VEZI ȘI: Cutremur în TVR. Dragoș Pătraru: Este un caz de siguranță națională

Întrebat cum comentează faptul că Televiziunea publică nu are o procedură de breaking news, Radu Herjeu a declarat pentru DC News: "La cum a funcționat TVR în ultimii ani, nu mă miră că nu există o procedură de breaking news. Problema nu este că TVR nu dă breaking news sau că nu este prezent. Problema este că TVR nu există pe piața media. Pe noi ne deranjează ACUM că nu și-a făcut datoria ca televiziune publică? Păi, ei nu își fac datoria ca televiziune publică și punct".

Considerați că ar trebuie să mai existe televiziunea publică?

Radu Herjeu este de părere că Televiziunea Română trebuie să existe în continuare, cu mențiunea că nu în forma actuală.

VEZI ȘI: Propunere șoc legată de TVR după tragedia de la Club Colectiv - EXCLUSIV

"Da, televiziunea publică trebuie să mai existe, numai că ar trebui luată de la 0. De exemplu, uite cum au făcut grecii. Ei și-au închis televiziunea publică. Poate ar trebui închisă și la noi și deschisă alta de la 0, cu o grilă care să răspundă interesului public. Da, este nevoie de televiziune publică! În Germania, cele mai tari televiziuni sunt cele două televiziuni de stat. Ele au cea mai mare parte a audienței din țară", ne-a explicat membrul CNA.

Cine sunt vinovați pentru lipsa breaking news-ului de la TVR în subiectul Club Colectiv?

"În ultima perioadă, au fost multe schimbări în TVR. Au fost niște lupte interne. Este foarte greu de judecat din afară o astfel de situație. Sigur, dacă tragem linie, TVR nu și-a făcut datoria. De ce? Asta este treaba Comisiei de Cultură, arte și mass-media să afle. Trebuie să ia o decizie care să repună TVR acolo unde trebuie sau măcar să-i permită să se reconstruiască. Până atunci, nu cred că are sens să căutăm vinovați. Nu cred că este un om care trebuia să facă și nu a făcut. Puteam vorbi de vinovați dacă un jurnalist trebuia să fie la serviciu și nu a fost în momentul respectiv. Dacă nu există nicio procedură de breaking news - așa cum spune Dragoș Pătraru - atunci despre ce vorbim? Și bănuiesc că nu există de foarte mult timp", ne-a mai zis Radu Herjeu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel