Cutremur în România: Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, primele informații

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a anunțat miercuri noapte, pe Facebook, la scurt timp după producerea cutremurului cu magnitudinea de peste 5 grade, că nu au fost raportate până în prezent pierderi de vieți sau pagube. IGSU 

Ora 01.20.55 cutremur cu magnitudinea de 5.2 grade pe scara Richter, la o adancime de 100 de km, in zona seismica Vrancea. La nivelul unitatilor subordonate IGSU, pana la aceasta ora nu au fost raportate efecte.

Un cutremur moderat s-a produs in noaptea de 27 spre 28 decembrie in regiunea Vrancea. Cutremurul a fost resimtit in Muntenia, Moldova si Sudul Transilvaniei.
Pana la aceasta ora nu au fost raportate pierderi de vieti sau pagube”, a fost mesajul postat pe pagina de socializare a IGSU, unde au fost reluate și câteva sfaturi pentru populație, din cadrul campaniei naționale "Nu tremur la cutremur".

[citeste si]

Ulterior, reprezentanții IGSU au actualizat mesajul:

Ora 02:20 – Până în acest moment nu s-au înregistrat efecte, la nivelul țării. Echipajele ISU continua monitorizarea eventualelor efecte.
În București
Ca urmare a seismului produs, în Capitală, nu au fost înregistrate apeluri la numărul de urgență 112. Un echipaj ISU București-Ilfov a fost trimis în zona Centrului Istoric pentru a verifica situația. Nu au fost raportate probleme la nicio unitate operativă proprie sau la alte imobile din București.

Ora 01:55 - de la ora producerii cutremurului, iar pana in acest moment nu s-au inregistrat efecte. Echipajele ISU continua monitorizarea situației.
Echipe operative au fost trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaștere”.

Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter s-a produs miercuri dimineață, la ora 1:20, în zona seismică Vrancea, conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Site-ul INFP s-a blocat imediat după producerea cutremurului, fiind disponibile doar datele legate de intensitate și adâncimea la care s-a produs seismul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel