Curtea de Apel Constanța, decizie la contestația IPS Teodosie

Curtea de Apel Constanţa a decis luni menţinerea controlului judiciar instituit de DNA asupra arhiepiscopului Teodosie, pentru folosirea de declaraţii false la obţinerea subvenţiilor agricole de la APIA. 

În urma judecării contestaţiei formulată de Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, la măsura controlului judiciar impusă de procurorii DNA Constanţa, în dosarul penal în care este acuzat, alături de alte persoane, de infracţiunile de luare de mită şi prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene, Curtea de Apel Constanţa a decis menţinerea dispoziţiilor ordonanţei doar pentru fraudarea în formă continuată a subvenţiilor de la APIA, subliniază Agerpres

"În baza art. 213 alin. 6 Cod procedură penală admite plângerea formulată de petentul - inculpat Petrescu Teodosie împotriva ordonanţei nr. 230/P/2016 din data de 17.10.2016 dispusă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, în sensul înlăturării din conţinutul ordonanţei de luare a măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpatul Petrescu Teodosie a infracţiunii de luare de mită (...) Menţine celelalte dispoziţii ale ordonanţei de luare a măsurii preventive a controlului judiciar, în măsura în care nu contravin prezentei încheieri", se arată în minuta şedinţei de judecată, prezidată de magistratul Marius Damian Mitea. 

Arhiepiscopia Tomisului, reacție 

Faţă de decizia pronunţată de judecător, Biroul de presă al Arhiepiscopiei Tomisului, a comunicat că arhiereul are încredere în Justiţie. 

"Această decizie constituie doar un prim pas pentru lămurirea faptului că atât ÎPS Teodosie cât şi Arhiepiscopia Tomisului nu fac altceva decât să slujească fără abatere lui Dumnezeu şi oamenilor. Avem încrederea că, în cazul penal instrumentat de procurori se vor lămuri în cel mai scurt timp acuzaţiile rămase şi aşteptăm ca procurorii să retragă de îndată acuzaţiile şi măsura preventivă a controlului judiciar", precizează Arhiepiscopia Tomisului, într-un document remis presei locale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel