Cum să ne protejăm împotriva frigului

Pe timpul iernii este indicat să ne protejăm de frig și de efectele acestuia asupra corpului nostru. Atenția trebuie îndreptată spre zonele expuse frigului cel mai mult: fața, mâinile și părul, iar cele mai bune remedii sunt cele făcute chiar în casă.

Expunerea părului la ger și la aerul uscat al iernii duce la lipsa strălucirii prin dispariția luciului. Pentru a scăpa de această problemă este recomandată clătirea capului după spălare cu o soluție cu zeamă de lămâie pentru a readuce luciul firului de păr, iar clătirea cu altă apă apoi nu este necesară. Din cauza frigului şi a aerului uscat de iarnă firul de păr se încarcă cu electricitate statică. De multe ori vom observa că nu îl putem aranja în nici un fel din această cauză. Este suficient să punem un prosop ud pe calorifer pentru ca părul să nu mai fie atât de zburlit. O mască de ulei de măsline peste noapte poate fi de mare ajutor. Seara, înainte de culcare înmuiem vârfurile degetelor în ulei de măsline şi fricţionăm uşor şi blând pielea capului. Acoperim capul sau punem un prosop pe pernă pentru a nu o murdări şi lăsăm să acţioneze până dimineaţa. Apoi spălăm cu şampon neutru, scrie ziaruldeiasi.ro.

Pentru a ne proteja buzele în sezonul rece nu este de ajuns să le ungem cu un balsam de buze. Dacă circulația sângelui la nivelul buzelor este bună,ea va regenera pielea și micile crăpături se vindecă repede. De aceea putem să masăm buzele cu o perie moale de câte ori avem timp sau să le apăsăm una de alta muşcându-le uşor cu dinţii.

Din cauza gerului, mâinile se aspresc ușor. Tratamentul cel mai bun este cel al „mănuşilor cu ulei“. Acestea se realizează cu ajutorul unei perechi de mănuși chirurgicale cărora le tăiem vârfurile degetelor. După ce înmuiem mâinile în ulei de măsline putem pune mănușile. Substanţele hrănitoare şi calmante vor pătrunde în pielea degradată şi vor reduce inflamaţiile.

Masca hidratantă sau hrănitoare va face minuni asupra tenului în anotimpul rece. O linguriță de smântănă amestecată cu una de miere reprezintă masca ideală și ușor de preparat pentru tenurile mixte sau grase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel