Cum s-a născut marea iubire dintre Marin Preda și Aurora Cornu

Marin Preda -Aurora Cornu
Marin Preda -Aurora Cornu
Povestea de dragoste dintre Marin Preda și Aurora Cornu este una dintre cele mai svauroase povești din România. Marin Preda și Aurora Cornu s-au cunoscut în 1952, pe când el avea 32 de ani și ea 20 de ani, în cantina Uniunii Scriitorilor. La început s-au ironizat, apoi s-au ignorat și nimic nu anunța marea iubire ce avea să se nască peste doi ani, scrie webcultura.ro. În 1954, Marin Preda și Aurora Cornu s-au reîntâlnit în stațiunea Eforie Sud, la vila Uniunii scriitorilor. Din greșeală, Aurora s-a cazat în camera care i-a fost repartizată lui Marin Preda și așa au început să vorbească. Pentru că ceva îl atrăgea la ea, Preda a încercat să fie politicos, spunându-i că dacă preferă camera, el se poate duce în altă parte. Ea nu a acceptat şi a plecat, provocându-i scriitorului o ”noapte albă” în faţa maşinii de scris. După doi ani în care s-au ignorat reciproc, scânteia s-a aprins, iar Marin Preda i-a scris prima scrisoare de dragoste.

”Dar iată că o adiere de durere, de părere de rău, de mâhnire izvorăşte din inima mea. Te-am făcut să suferi (nu ştiu unde, când şi de ce), dar simt că acest lucru s-a întâmplat şi mi-e greu să îndur asta acum, singur, cu gândul la tine, scriindu-ţi întâia mea scrisoare de dragoste. (...) Te iubesc de tot, cu părul tău, cu hainele tale verzi, cu salopeta şi sandalele tale ciudate. Iubesc cingătoarea ta ascunsă, copcile, oasele trupului tău... Totul, aspiraţiile tale, somnul tău... Vanitatea şi cochetăria ta distilată, neliniştile tale profunde, gândul tău puţin îngheţat, categoric şi fără ascunzişuri, atât de temut de către amatorii de compromisuri”

A doua zi, Marin Preda nu a mai stat pe gânduri și a cerut-o de soție. Ea acceptat, iar nunta a avut loc în primăvara anului 1955. A fost o nuntă la care au participat două persoane: el și ea. “Marine, tu ești cel mai iubit dintre pământeni”, obișnuia să îl alinte ea. Un alint care, peste ani, avea să se transforme într-unul dintre cele mai îndrăgite romane ale literaturii române: Cel mai iubit dintre pământeni. Iar el, la rându-i o iubea din toată ființa: “Mă simțeam regină, nimic nu era prea bun pentru mine. Vântul care bătea trebuia să bată aşa, încât să nu mă supere… Marin era în stare să sărute pământul pe care călcam.” În vara anului 1958, chiar din cauza iubirii puternice, Marin Preda și Aurora Cornu s-au despărțit. Ea a plecat la Sinaia, el s-a dus după ea. Potrivit spuselor Aurorei, au trăit “cele mai sublime săptămâni de despărțire pe care le putea visa”. În 1965, Aurora Cornu a plecat la Paris. Și a rămas acolo. Însă a continuat să îl iubească tot timpul.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel