Cum prelungești viața hainelor preferate. Trucuri utile

Fiecare dintre noi avem o rochie, o pereche de blugi sau o bluză de care niciodată nu vrea să ne despartă, dar aceste articole vestimentare se deteriorează odată cu trecerea timpului.

Aflați că puteți prelungi viața hainelor dumneavoastră preferate urmând câteva sfaturi simple pe care le găsiți în rândurile de mai jos.

1. Eticheta este cheia

Nu neglijați eticheta! Conține multe informații utile care vă pot ajuta să vă păstrați mai mult hainele dorite. Nu tuturor bluzelor trebuie să le aplicați același tratament... unele se spală la mașină, altele de mână, de exemplu. Unele se calcă, altele nu, unele se spală doar la 30 de grade, altele se spală la 40 de grade și așa mai departe.

2. Cum spălăm rufele?

Nu trebuie să spălați rufele după fiecare purtare, dar nici să le lăsați prea mult. Frecvența spălării depinde de obiectul vestimentar. De exemplu, o pereche de blugi o puteți curăța după patru-cinci purtări, iar o jachetă după șapte-opt purtări. Nu umpleți mașina de spălat! Hainele au nevoie de mișcare, scrie Consumer.es.

3. Uscarea hainelor

Cu toate că cel mai bine este să se usuce hainele în aer liber, nu trebuie să expuneți hainele direct în soarele excesiv sau în vântul foarte puternic deoarece intervine decolorarea. De asemenea, pentru a preveni cutele, cum scoateți rufele din mașina de spălat, scuturaț-le ușor.

[citeste si]

4. Călcați rufele

Călcarea hainelor în mod corespunzător este esențială pentru a păstra hainele ca în prima zi. Ar trebui ca îmbrăcămintea să fie ușor umedă în momentul când folosim fierul de călcat. Atenție! Niciodată nu călcați printurile de pe haine. Mătasea ar trebui călcată fără abur - ca sinteticele - și ar trebui scăzută temperatura.

5. Nu toate hainele se pun pe umerașe

Nu toate țesuturile sau toate hainele pot fi pliate sau agățate pe umerașe, în același mod. 

6. Hainele din dulap, în ordine

Dacă puneți hainele unele peste altele în dulap cu siguranță nu le veți prelungi durata de viață, ba din contră! Trebuie să puneți separat hainele cu care ați mers pe stradă față de cele curate și să faceți, de asemenea, și o selecție pa bază de anotimp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel