Cum l-au prins polițiștii pe agresorul soților Cristescu, milionarii din Pitești

Polițiștii l-au reținut marți pe Dumitru Burcea, un bărbat în vârstă de 32 de ani din Sibiu, principalul suspect în cazul agresiunii asupra soților Cristescu, bătuți în propria vilă.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, bărbatul suspect nu este un apropiat al cercului milionarilor jefuiți, așa cum s-a speculat în mass media. Tâlharul, specializat în infracţiuni cu violenţă comise în România, dar şi în alte ţări din Europa, ar fi bănuit de un jaf similar,  pe care l-ar fi efectuat la începutul lunii, în Mangalia.

Cum se explică succesul criminaliștilor?

”În primul rând, trebuie remarcat că nu au cedat presiunii media, nu au dat pe surse informații, cum au mai făcut în alte cazuri unii anchetatorim, ci au așteptat au strâns toate dovezile, spune comisarul șef Mihai Untaru, detectiv criminalist.  S-a acționat cu profesionalism și a fost o muncă infernală. Din câte am aflat, agresorul și-a protejat identitatea, evitând să privească spre camerele video și purtând o șapcă pe cap, cu un cozoroc care îi ascundea fața, dintr-un anumit unghi de vedere. Anchetatorii au sperat că suspectul și-a luat aceste măsuri de prevedere doar în apropierea vilei unde a dat lovitura. Astfel, au verificat toate camerele de supraveghere de la alte case din cartier, pentru a-l identifica. Au fost sute sau mii de ore de înregistrare care au trebuit analizate, dar în final s-au găsit imagini care au permis identificarea suspectului. Poate s-au folosit imagini din bazele de date ale unor țări occidentale, se vorbea de Franța, dar acestea sunt speculații. Cert este că, existând o imagine clară a feței, care se putea corela cu imaginile surprinse de camerele din vila soților Cristescu, a fost găsită o dovadă utilă și care va fi puternică în instanță”.

De ce a riscat agresorul, atacând la întâmplare

”În ultimii 15 ani, majoritatea   tâlhăriilor de tip hold-up cu intrare fermă, cum a fost cea din Pitești, se făceau la întâmplare, sau la inspirație, explică comisarul șef (r) Untaru.  Noi le numeam ”la ghici”. Infractorul se uita la decorațiunile casei, la mașina parcată în față și dacă I se părea că este locuința unor oameni cu stare, dădea atacul. Există și grupuri care merg pe logică infracțională, care lovesc la pont, după o atenmtă supraveghere a locului, dar circa 90 la sută din jafuri, călcături, cum se numesc în jargon, au loc la o inspirație de moment. Sau, vorbim despre depdendenți , care sub presiunea nevoii de a obține următoarea doză, atacă fără să mai țină cont de nimic. În cazul Cristescu, suspectul a lovit femeia, a intrat în hol și a găsit o sumă de bani pe o măsuță. Fie era o cantitate consistentă  de bani și a fost tentat să încerce și la etaj, fie a fost dezamăgit de captură și a continuat jaful, interacționând cu bărbatul. Ce mă surprinde, însă, cum oameni care acționează în medii extrme de dure, în afaceri,  își iau atât de puține măsuri de siguranță personală, la domiciliu”, a mai spus detectivul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel