Cum confruntă Italia recesiunea: Nu tăiem pensii, nu creștem taxele

Premierul de centru-stânga al Italiei, Matteo Renzi, a anunțat că nu ia în calcul să taie pensiile sau să crească salariile după ce țara a intrat în recesiune.

Tânărul premier Renzi este într-o situație dificilă după ce și-a asumat mandatul cu promisiunea că va fi artizanul unor reforme structurale majore. PIB-ul Italiei a scăzut cu 0,2% în trimestrul al doilea, după un declin de 0,1% în primele trei luni ale anului, potrivit raportului preliminar al Institului de Statistică de la Roma - Istat.

În acest context, circulau informații în presă conform cărora guvernul italian pregătește un mini-buget pentru a menține deficitul în limitele impuse de Uniunea Europeană.

"Toți cei care vorbesc despre tăieri de pensii și mini-bugete vorbesc despre lucruri care nu sunt pe agendă", a spus Renzi într-un interviu pentru Canale 5, citat de Euractiv.

Ce solicită Italia lui Merkel, pentru a-l susține pe Juncker

Ministrul italian al Muncii, Giuliano Poletti, a declarat săptămâna trecută că, în anumite condiții, ar fi de acord cu reducerea unor pensii foarte mari sau a pensiilor disproporționate în raport cu contribuțiile plătite de pensionari sistemului.

"Vor fi noi taxe când oamenii se vor întoarce din vacanțe? Nu, din contră, vom continua să reducem taxele", a mai spus Renzi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel