Cum argumentează Năstase afirmația că este "deținut politic"

09 NOI, 2012 / 17:34
Salveaza PDF Print Comentarii 6 accesari
adrian-nastase1
adrian-nastase1

Fostul premier Adrian Năstase își argumentează afirmația că este "deținut politic", invocând o rezoluție recentă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

Adrian Năstase a publicat pe blogul său personal conținutul rezoluției 1900/2012 "adoptată" de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, la 3 octombrie 2012, privitoare la “Definiția deținutului politic”. Potrivit fostului premier, în prezent încarcerat, documentul APCE îi permite să afirme că este "deținut politic", el fiind condamnat în calitate de președinte al PSD.

Într-un material intituat "Iată de ce mă consider <<deţinut politic>>" și postat, vineri, pe blogul personal, Adrian Năstase precizează: "Pornind de la diferite situaţii din ţările membre, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a adoptat, la 3 octombrie, anul acesta, Rezoluţia nr.1900/2012 privitoare la <<Definiţia deţinutului politic>>. Vreau să atrag atenţia asupra următorului paragraf: <<O persoană privată de libertăţile sale personale trebuie privită ca deţinut politic: e) dacă detenţia este rezultatul unor proceduri care sunt evident incorecte (unfair) şi care apar a fi legate de motivaţii politice ale autorităţilor>>. Cele două condiții cumultive sunt clare în dosarul Afişelor electorale din 2004/Trofeul calităţii, în care am fost condamnat în calitate de preşedinte al PSD. Acestea sunt şi raţiunile pentru care mă consider, în momentul de faţă, <<deţinut politic>>", a scris Adrian Năstase.

Fostul premier Adrian Năstase, în luna iunie a acestui an, a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul Calităţii".

VOTEAZA ARTICOLUL

STIRE RECOMANDATA

Românii pot avea o a doua Deltă, dacă obligă Guvernul să acționeze - GALERIE FOTO

DCNews Team / 19 apr, 12:28

STIRI

Un eșec al epocii Ceaușescu oferă o nesperată șansă românilor. În capitala țării a fost creat un spațiu care ar putea deveni o atracție turistică de nivel european și ar da o nouă dimensiune orașului București. Însă, Parcul Național Văcărești este amenințat de interese imobiliare și asaltat de gunoaie sau braconieri. Chiar dacă nu este, strict după definiție, o deltă, denumirea s-a încetățenit. Cu o investiție minimă, o zonă asemănătoare celei create de Dunăre, la vărsare, poate fi păstrată la cinci kilometri de Piața Universității.

TOP STIRI CELE MAI...

Romprest

comunicate de presa

Designed by PROGRAPHICS

Studiul de Audienta si Trafic Internet