Cum argumentează Năstase afirmația că este "deținut politic"

adrian-nastase1
adrian-nastase1

Fostul premier Adrian Năstase își argumentează afirmația că este "deținut politic", invocând o rezoluție recentă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

Adrian Năstase a publicat pe blogul său personal conținutul rezoluției 1900/2012 "adoptată" de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, la 3 octombrie 2012, privitoare la “Definiția deținutului politic”. Potrivit fostului premier, în prezent încarcerat, documentul APCE îi permite să afirme că este "deținut politic", el fiind condamnat în calitate de președinte al PSD.

Într-un material intituat "Iată de ce mă consider <<deţinut politic>>" și postat, vineri, pe blogul personal, Adrian Năstase precizează: "Pornind de la diferite situaţii din ţările membre, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a adoptat, la 3 octombrie, anul acesta, Rezoluţia nr.1900/2012 privitoare la <<Definiţia deţinutului politic>>. Vreau să atrag atenţia asupra următorului paragraf: <<O persoană privată de libertăţile sale personale trebuie privită ca deţinut politic: e) dacă detenţia este rezultatul unor proceduri care sunt evident incorecte (unfair) şi care apar a fi legate de motivaţii politice ale autorităţilor>>. Cele două condiții cumultive sunt clare în dosarul Afişelor electorale din 2004/Trofeul calităţii, în care am fost condamnat în calitate de preşedinte al PSD. Acestea sunt şi raţiunile pentru care mă consider, în momentul de faţă, <<deţinut politic>>", a scris Adrian Năstase.

Fostul premier Adrian Năstase, în luna iunie a acestui an, a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul Calităţii".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel