Cum ar arăta ”grupa morții” pentru România la EURO 2016

România a câştigat cu 3-0 în Insulele Feroe şi revine la un Campionat European după opt ani. Indiferent de ultimele rezultate din preliminarii, ”tricolorii” vor face parte din urna a treia valorică la tragerea la sorţi a grupelor pentru turneul final din Franța.

Ediţia 2016 a Campionatului European va fi prima care se va disputa în formula cu 24 de echipe, care vor fi împărţite în şase grupe de câte patru. În acest moment, înaintea disputării ultimelor jocuri de calificare, se cunosc deja cinci capi de serie. Aceştia sunt ţara gazdă, Franţa, campioana mondială, Germania, campioana europeană, Spania, alături de Portugalia şi Anglia.

Astfel, miza o reprezintă ultimul loc în urna capilor de serie, pentru care se luptă Belgia şi Italia, deja calificate, şi Olanda, care are şanse minime să meargă la baraj. În cazul în care batavii vor fi prezenţi la EURO 2016, ei vor ocupa ultimul loc printre capii de serie.

[citeste si]

Celelalte urne valorice vor fi determinate de ultimele rezultate din preliminarii, dar România se va afla cu siguranță în urna a treia, potrivit site-ului footballseeding.com, citat de digisport.ro.

Tricolorii nu pot nici să urce în urna a doua, nici să coboare în ultima, indiferent de ceea ce se va întâmpla în continuare în calificările pentru EURO 2016.

La cum se prezintă lucrurile în acest moment, o posibilă "grupă a morţii" pentru România ar putea fi una alături de Germania, Italia şi Islanda.

Tragerea la sorţi a grupelor pentru Campionatul European din 2016 va avea loc pe 12 decembrie, într-o ceremonie care se va desfășura la Palais des Congres de la Porte Maillot din Paris.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel